Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Κοιμήθηκαν ανοιχτοί και ξυπνήσαν κλειστοί οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη

03.04.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Κοιμήθηκαν ανοιχτοί και ξυπνήσαν κλειστοί οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη.

Στις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής οι λοιμωξιολόγοι μετά από την έκτακτη συνεδρίαση τους βάζουν μπλόκο για τουλάχιστον μία εβδομάδα στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις συγκεκριμένες περιοχές λόγω της βαριάς επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζουν.

«Ανοίγουμε… προσεχώς»

Οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη βρίσκονταν στην τελική ευθεία για να ανοίξουν τα καταστήματά τους από Δευτέρα. Ανακαινίσεις, νέα εμπορεύματα και κάθε είδους προετοιμασία «πάγωσε» μέσα σε λίγες ώρες.

Οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου οργισμένες. Και για την ουσία της απόφασης που, όπως λένε, τους βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στα χρέη, και για το ότι ενημερώθηκαν μέσα στη νύχτα για την απόφαση.

«Θα ανοίξουμε με κάθε κόστος»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έμποροι και καταστηματάρχες στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης δηλώνοντας ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Αναβρασμός στην Πάτρα

Σε αναβρασμό βρίσκεται και ο εμπορικός κόσμος στην Αχαΐα.

Οι αποφάσεις των λοιμωξιολόγων πρέπει να γίνουν σεβαστές και ο νόμος θα εφαρμοσθεί, τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται κυβερνητικά στελέχη να μετάβουν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα για να συναντηθούν με τους ανθρώπους του λιανεμπορίου.

Οι εμπορικοί σύλλογοι σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/04/2021