Ελλάδα

Ραφήνα: Μάνα και κόρη πέθαναν από κορωνοϊό με διαφορά ημερών

31.03.2021 | 18:32 Eνσωμάτωση

Ανείπωτη τραγωδία στη Ραφήνα. Μάνα και κόρη «έφυγαν» από επιπλοκές κορωνοϊού μέσα σε λίγες ημέρες.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, εγώ ειδικά που δούλευα μαζί της 20 χρόνια μαζί. Τη μετέφερα κιόλας, πήγαινα και την έπαιρνα το πρωί από το σπίτι της, την επέστρεφα κιόλας. Έχω συγκλονιστεί. Από χτες έχω αγριέψει.»

Η 58χρονη εκλιπούσα εργαζόταν στον ΔΕΔΔΗΕ Νέας Μάκρης, μαζί με την αδελφή του Δημάρχου Ραφήνας, η οποία περιγράφει πώς και η ίδια νόσησε από τον ιό.

«Μαζί νοσήσαμε. Μαζί πήγαμε κάναμε το τεστ. Ήξερα ότι είχε και την μητέρα της στο σπίτι την οποία την κόλλησε και «έφυγε» πριν 20 ημέρες. Και για 2-3 μέρες η Μαργαρίτα δεν είχε πυρετό και χάρηκα πάρα πολύ γιατί της λέω «ρε Μαργαρίτα τουλάχιστον μην ταλαιπωρηθείς, να είσαι ασυμπτωματική».»

Ωστόσο, ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια δεν άργησαν να φανούν. Δυστυχώς, η καθυστερημένη εισαγωγή της στις 28 Φεβρουαρίου στο Λαϊκό απέβη μοιραία.

«Είχε κάνει κάποια δέκατα και δεν ήθελε ν’ αφήσει πουθενά τη μανούλα της, την οποία μου την έλεγε «το μωράκι μου και το μωρό μου». Καθυστέρησε μια μέρα ίσως να πάει στο νοσοκομείο για το λόγο της μανούλας της. Ήταν πολύ δεμένες.»

Στο Λαϊκό, η 58χρονη Μαργαρίτα έπαθε πολυοργανική ανεπάρκεια ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ μετά από ανακοπή και νοσηλεύτηκε για 18 ημέρες διασωληνωμένη.

«Όταν στο νοσοκομείο 4 του μήνα της έστειλα ένα μήνυμα και της είπα «άντε Μαργαριτάκι μου να πάνε όλα καλά και να γυρίσεις στο σπιτάκι σου κι εσύ και η Ελενίτσα» και μου λέει «θα τα πούμε Φανάκι δεν έχω πάρει μαζί μου τον φορτιστή». Το ‘χω το τελευταίο της μήνυμα. Και δεν θα το σβήσω ποτέ.»

Όλοι τη θυμούνται ως μια ευγενική και γελαστή γυναίκα που λάτρευε τη δουλειά και τους συναδέλφους της.

«Για μένα είναι απώλεια. Την είχα συνδυάσει ΔΕΔΔΗΕ Μαργαρίτα. Το πρώτο άτομο που έβλεπα ανοίγοντας την πόρτα ήταν η Μαργαρίτα μου. Δεν θα κάνω κέφι να δω τους συναδέλφους μου.»

Ο ασθενής 0, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένας υπάλληλος αρνητής της μάσκας. Η διασπορά ήταν τόσο μεγάλη που εκτός από τους υπαλλήλους του τμήματος, ο ιός εξαπλώθηκε στα σπίτια κι έφτασε ως το δημαρχείο.

«Κόλλησε κι αυτή. Κόλλησε αυτή τον άντρα της. Στο νοσοκομείο ο άντρας της σε πολύ κακή κατάσταση. Αυτή στο νοσοκομείο. Ο δήμαρχος στο νοσοκομείο. Να σκεφτείτε αυτή η διασπορά πέρασε και στη Νέα Μάκρη.»

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την περιπέτεια του με τον κορωνοϊο που τον έστειλε στο νοσοκομείο.

«Μπήκαμε από τα πέντε άτομα τα δύο μπήκαμε σε νοσοκομείο με δύσκολα συμπτώματα, όχι στη ΜΕΘ ευτυχώς. Παραλίγο να μας διαλύσει ως οικογένεια.»

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως η 58χρονη Μαργαρίτα, λίγες ημέρες πριν υποκύψει στον κορωνοϊό, είχε πληροφορηθεί πως επρόκειτο σύντομα να συνταξιοδοτηθεί κι έτσι θα μπορούσε να φροντίζει, όπως διακαώς ήθελε, τη 92χρονη μητέρα της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/03/2021