Ελλάδα

«Έξυπνα μέτρα» η λύση για την εκτόνωση της πανδημίας – Τι συστήνουν οι ειδικοί

31.03.2021 | 18:31 Eνσωμάτωση

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με τις ανακοινώσεις να έχουν μετατεθεί για 19:00 το απόγευμα.

Μιλώντας στο MEGA ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι από την στιγμή που δεν τηρούνται τα μέτρα, θα πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις προκειμένου να μπορέσουμε να «ανακατευθύνουμε τις επαφές μέσα από τις οποίες μεταδίδεται ο κορωνοϊός και να τις κάνουμε λιγότερο επικίνδυνες».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν «έξυπνα μέτρα», προκειμένου να μπορέσει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ιδιαίτερα από την εβδομάδα που θα ανοίξει και το λιανεμπόριο.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό, άρα συστήνω συνδυασμό ραντεβού στα μαγαζιά και κόφτη», τόνισε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι και τα δύο αυτά μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το ωράριο των καταστημάτων θα μπορούσε να αλλάξει, έτσι ώστε να προληφθεί ο συνωστισμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

«Υπάρχουν και λύσεις που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα συνωστισμού και να ανακατευθύνουν τις επαφές σε λιγότερο επικίνδυνες», κατέληξε ο καθηγητής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/03/2021