Κόσμος

«Βούλιαξαν» τα πάρκα κι οι παραλίες στην Ευρώπη

31.03.2021 | 18:24

Εικόνες ασύλληπτες. Τα πάρκα του Λονδίνου γέμισαν κόσμο όλων των ηλικιών τη πιο ζεστή μέρα του Μαρτίου εδώ και 53χρόνια στη Βρετανία.

Άλλοι έκαναν μπάρμπεκιου

Άλλοι έστησαν αυτοσχέδια παιχνίδια και άλλοι διοργάνωσαν σόου με φωτιές στις παραλίες.

«Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Όπως είπατε και εσείς μπορεί να υπάρχουν ομάδες των 6 αλλά δεν μπορείς να κρατάς απόσταση όταν μια άλλη ομάδα 6 ατόμων κάθεται ακριβώς δίπλα σου.»

Εκατοντάδες νέοι και στο Μπρίστολ όπου εδώ και μέρες οι εντάσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών είναι συνεχείς.

Ξεχύνονται στα πάρκα οι Βέλγιο

Το πάρκο Σικουαντανέρ γέμισε νέους που δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό μη αντέχοντας τα εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα.

Διακριτική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας η οποία δεν έκανε παρατηρήσεις ακόμα και όταν διαπιστωνόταν οτι δεν τηρείται το όριο των τεσσάρων ατόμων ανά παρέα.

Λιόν: Κορωνοπάρτι μέρα μεσημέρι

Απίστευτες εικόνες και στη Λιον της Γαλλίας. Τουλάχιστον 300 άτομα χωρίς μάσκες και χωρίς την παραμικρή απόσταση συγκεντρώθηκαν δίπλα στον ποταμό Σον, χωρίς να νοιάζονται για τα μέτρα περιορισμού.

Οι πολίτες της Γαλλίας δεν αντέχουν άλλο τον εγκλεισμό και τα περιοριστικά μέτρα και αγνοούν τις οδηγίες.

Εκατοντάδες βγήκαν για περπάτημα ή για βόλτα για άλλη μια μέρα στο Σικουάνα με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να κρατούν τις σωστές αποστάσεις.

«Γειά σας, θα σας ζητήσω να χωριστείτε λίγο έτσι ώστε να τηρείτε τις κατάλληλες αποστάσεις. Περίπου 2 μέτρα. Ευχαριστώ.»

Τα δεδομένα της Google δείχνουν ότι οι κάτοικοι του Παρισιού, το επίκεντρο των κρουσμάτων, ξοδεύουν μόλις 20% περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ό, τι την προηγούμενη περίοδο που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 31/03/2021

Κόσμος