Ελλάδα

Θρήνος για τους 14 νεκρούς από κορωνοϊό στη Μαλεσίνα

26.03.2021 | 17:02

Ένα μήνα μετά τον περιβόητο γάμο με τους δεκάδες καλεσμένους στη Μαλεσίνα, που μετρά σήμερα 14 νεκρούς, ο πατέρας της νύφης μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

Για πολλούς, ο γάμος της 21ης Φεβρουαρίου με τους 30 καλεσμένους μέσα στην εκκλησία και τους 200 απ’ έξω χωρίς μέτρα προστασίας, ήταν εκείνος που έφερε την έκρηξη κρουσμάτων αλλά και το σκληρό lockdown στη Μαλεσίνα.

«Δεν μπορεί ρε παιδιά 21 να ήταν ο γάμος και 23 να είχαμε 70 κρούσματα» σημειώνει ο πατέρας της νύφης, προσθέτοντας ότι «30 άτομα ήταν μέσα και 20-30 άτομα απ’ έξω και επειδή έκανε κρύο έφυγαν», ενώ τόνισε πως δεν έγινε ούτε γλέντι, ούτε είχαν τυπωθεί προσκλήσεις.

Ένας γάμος στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και η χαλαρότητα των κατοίκων της περιοχής που μαζεύονταν σε σπίτια και καφενεία προκάλεσε την τεράστια διασπορά. Πλέον σε κάθε σπίτι κι ένας νοσεί.

«Υπήρχε μια χαλάρωση. Υπήρχαν πολλοί αρνητές δεν φορούσαν μάσκα. Τα μαγαζιά που έκλειναν τις κουρτίνες και έβλεπαν τη μπάλα. Κρυφά κρυφά» τονίζουν κάτοικοι της περιοχής.

Η αδιαφορία των κατοίκων για τα μέτρα και ο συνωστισμός σε σπίτια και καφενεία, που άνοιγαν παράνομα εν μέσω lockdown έχει τον βαρύ απολογισμό των 14 νεκρών.

«Προχτές κήδεψα τη συνυφάδα μου. Υγιέστατη 60 ετών. Πάει» ανέφερε μια κάτοικος της Μαλεσίνας, η οποία μίλησε στο LIVE NEWS από το μπαλκόνι της, γιατί είναι και η ίδια κρούσμα σε καραντίνα. Από τους τυχερούς που το περνά ελαφριά. Δεν είχε την ίδια τύχη όμως και η 60χρονη συγγενής της.

Κάθε σπίτι και ένας ασθενής

 

Η διασπορά στον οικισμό των τεσσάρων χιλιάδων κατοίκων είναι τόσο μεγάλη που σχεδόν μέσα σε κάθε σπίτι, υπάρχει τουλάχιστον ένας που νοσεί.

«Το περάσαμε κι εμείς στο σπίτι ασυμπτωματικά αλλά γνωρίζω πολλούς που παλεύουν ακόμα στην εντατική» τονίζει μια κάτοικος της περιοχής.

Η Μαλεσίνα πλήρωσε το τίμημα με πολλούς νεκρούς. Κάθε σπίτι έχει συγγενείς φίλους στο νοσοκομείο. Σήμερα η Μαλεσίνα θυμίζει «πόλη-«φάντασμα».

Τα καφενεία ερήμωσαν, την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο στην Λαμία έχει γεμίσει.

«Όλοι φταίμε και τα καφενεία, και ο ένας παρέα με τον άλλο, στα σπίτια. Δεν τα ρίχνουμε σ’ έναν, όλοι κάναμε μια τεράστια παράβαση και το πληρώσαμε» πρόσθεσε ένας κάτοικος.

Το 14ο θύμα είναι ένας 72χρονος, που νοσηλεύτηκε σε μονάδα ΜΕΘ, ενώ ο νεότερος που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στη Μαλεσίνα είναι ένας 38χρονος πατέρας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/03/2021

Ελλάδα