Ελλάδα

Οργή για τα υπαίθρια κορωνοπάρτι σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

26.03.2021 | 17:57

Οι εικόνες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα πανομοιότυπες. Χωρίς μάσκες οι περισσότεροι, ο ένας κολλητά δίπλα στον άλλο στέκονται κι απολαμβάνουν το ποτό τους, όπως τότε που δεν υπήρχε στη ζωή μας ο κορωνοϊός. Στην Πάτρα πολύ κοντά στις σκάλες του Αγίου Νικολάου με εκατοντάδες άτομα αυτή τη φορά να συνωστίζονται για ώρες και στην Θεσσαλονίκη, μπροστά από κατάστημα με ποτά take away επί της Λεωφόρου Νίκης.

Ένα 24ωρο μετά και ενώ οι αντιδράσεις φουντώνουν καθώς τα νοσοκομεία συνεχίζουν να αγκομαχούν, οι υπεύθυνοι του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη μιλούν στο Live News και περιγράφουν τα όσα έζησαν το βράδυ, όταν ξαφνικά άρχισαν να μην προλαβαίνουν τις παραγγελίες για take away ποτά. Παρά τις εκκλήσεις τους ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.

Η κίνηση στην παραλία ήταν αυξημένη τη νύχτα, καθώς πολλοί ήθελαν να δουν από κοντά αυτές τις εικόνες. Τις τρισδιάστατες απεικονίσεις στον Λευκό Πύργο για τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Στο πρόγραμμά τους πολλοί έβαλαν και μια στάση για ποτό. Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, αρκέστηκαν σε συστάσεις.

Στην Πάτρα οι νέες εικόνες συνωστισμού ήταν όπως φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και εστιατορίων που παραμένουν κλειστά.

Ορισμένοι επιχειρηματίες ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς όπως λένε έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από τα λουκέτα που αναγκάστηκαν να βάλουν και ακόμα δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα. Τα υπαίθρια κορωνοπάρτι διαδέχονται το ένα το άλλο τις τελευταίες ημέρες…

Οι νεαροί πρωταγωνιστές των κορωνοπάρτι έχουν βρει όπως φαίνεται το σημείο που δυσκολεύει την αστυνομία. Μπορεί τίποτα να μην γίνεται κρυφά, μπορεί αυτές οι σκηνές να εκτυλίσσονται στην καρδιά της πόλης, όμως ξέρουν, πως οι αστυνομικοί δεν θέλουν να ρισκάρουν μια επιχείρηση με τυχόν ανεπιθύμητες εντάσεις κοντά στις σκάλες. Οι συστάσεις που γίνονται δεν λύνουν το πρόβλημα.

Όπως διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα από τη συμμετοχή σε υπαίθρια κορωνοπάρτι όλο και περισσότεροι αψηφούν τις οδηγίες. Τα περιοριστικά μέτρα που μπορεί να έχουν κουράσει αλλά όπως λένε οι γιατροί παραμένουν κλειδί για επιστροφή στην ομαλότητα.

Οι τελευταίες εικόνες σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη προκαλούν ανησυχία την ώρα που τα κρούσματα και η κατάσταση στα νοσοκομεία χαρακτηρίζεται ασφυκτική.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/03/2021

Ελλάδα