Ελλάδα

Συνωστισμός για ένα ποτό take away σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

26.03.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης και στην Αγίου Νικολάου στην Πάτρα δε θυμίζουν σε τίποτα καραντίνα.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, εκατοντάδες πολίτες, αψηφώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού σχηματίζουν ουρές για take away ποτά.

Απίστευτος συνωστισμός, έξω από το κατάστημα… ολοι με ένα ποτό στο χέρι, έξω στο πεζοδρόμιο, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, κάποιοι χωρίς καν να φορούν μάσκα.

Mε σύμμαχο την καλοκαιρία, οι Θεσσαλονικείς από νωρίς το μεσημέρι «ξεχύθηκαν» στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ανήμερα της 25ης Μαρτίου για να απολαύσουν την ανοιξιάτικη βόλτα τους.

Καθημερινό φαινόμενο στην Πάτρα

Συνωστισμός και στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες άτομα προμηθεύτηκαν ποτά είτε από καταστήματα που λειτουργούν με take away, είτε παραγγέλνοντας από καταστήματα delivery.

Προβληματισμένοι είναι οι έμποροι της Πάτρας αλλά και οι καταστηματάρχες της εστίασης.

«Νιώθουμε πολύ στεναχωρημένοι, διότι δεν βλέπουμε αυτόν τον κοινωνικό σεβασμό που έπρεπε να υπάρχει από τους πολίτες αυτούς που συγκεντρώνονται, οι οποίοι δεν εκτιμάνε ότι εμείς “πληρώσαμε το μάρμαρο” και θυσιαστήκαμε, 6 μήνες κλειστοί με τις οικογένειές μας και τις οικογένειες των εργαζομένων να λιμοκτονούν σχεδόν, ζώντας με επιδόματα» τόνισε εκ μέρους του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας ο Σπύρος Στεργίου.

Έμποροι της Πάτρας ανέβασαν χθες φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου και με αιχμηρά σχόλια ζητούσαν εξηγήσεις, για ποιον λόγο να είναι κλειστά τα καταστήματά τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/03/2021