Υγεία

Πάσχα ή καλοκαίρι το δίλημμα που θέτουν οι ειδικοί – Αργή διαδικασία η αποκλιμάκωση

26.03.2021 | 16:59

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης απαντώντας στο δίλημμα που φαίνεται να θέτουν οι ειδικοί.

Ο κύριος μανωλόπουλος έχει πάρει θέση στο δίλλημα κι έχει πει να μην ανοίξουμε τώρα, να προστατεύσουμε το Πάσχα για να γλιτώσουμε το καλοκαίρι.

«Το είπα προς όλους μας , ότι πρέπει ίσως να βγάλουμε από το μυαλό μας την ελπίδα ότι θα έχουμε ένα κανονικό Πάσχα αυτό που στερηθήκαμε πέρυσι. Γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν για να έχουμε ένα κανονικό Πάσχα και αν τυχόν κάνουμε να πλησιάσουμε σε ένα κανονικό Πάσχα θα το πληρώσουμε με αυξημένα κρούσματα αργότερα που θα επηρεάσουν την εικόνα της χώρας μας τέλη Μαΐου θα ουσιαστικά θα καθορίσουν το με τον τουρισμό. Και ξέρετε ο ξένος τουρίστας θα κοιτάξει τα νούμερα. Άρα ρισκάρουμε λοιπόν να βελτιωθεί λίγο η εικόνα προς το τέλος Απριλίου να ανοίξει το πάσχα να ξαναανέβουν τα κρούσματα και να χάσουμε την προσπάθεια που κάνουμε τόσους μήνες», τόνισε.

Ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου και το λιανεμπόριο στις 12 ανέφερε ότι: «Με το να γίνουν κάποιες κινήσεις ίσως να ανοίξουν κάποια πράγματα, με πολύ με έλεγχο και με προσοχή και αυτό δεν είμαι αντιθέτως.  Αυτό που είπα πρέπει να σκεφτούμε ότι το Πάσχα μπορούμε να ανοίξουμε τις μετακινήσεις μεταξύ των νομών, να φύγει κόσμος και να πάει στα χωριά τους, στις πόλεις καταγωγής του… Θα μεταφερθούν και τα κρούσματα από το κέντρο δτις επαρχείες και μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά στην προσπάθεια που κάνουμε».

Κλείνοντας, στάθηκε στην διαδικασία εμβολιασμού, που πλέον από το τέλος Μαΐου «θα δούμε μια πραγματική διαφορά, άρα μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/03/2021

Υγεία