Ελλάδα

Επέτειος 1821: Όλα έτοιμα για τη μεγαλειώδη παρέλαση

24.03.2021 | 17:34 Eνσωμάτωση

H Eλλάδα γιορτάζει, τιμά από άκρη σε άκρη της τη δοξασμένη γενιά του 1821 και ολόκληρο ο πλανήτης υποκλίνεται στους ήρωες που ήρθαν και έκαναν πράξη το θρυλικό «ελευθερία ή θάνατος».

Διακόσια χρόνια μετά, οι εικόνες από την πλατεία Συντάγματος από το Τατόι με τις τελευταίες πρόβες για την αυριανή μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και από τις πρώτες αφίξεις των ξένων ηγετών βάζουν τους πάντες στο κλίμα των ημερών.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού συνδέει το ένδοξο χθες με το σήμερα, ενώ στην πλατεία Συντάγματος μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές ενόψει της μεγάλης γιορτής. Λευκά και γαλάζια φυτά δένουν αρμονικά και σχηματίζουν την ελληνική σημαία. Σε μια ειδική εξέδρα έχουν τοποθετηθεί συμβολικά 200 σημαίες με τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων να είναι ήδη αυστηρά.

Αύριο 4.000 αστυνομικοί με τη βοήθεια ελικοπτέρων κέντρων θα φροντίζουν ώστε τα πάντα κυλήσουν δίχως απρόοπτα.

Η παρέλαση ξένων ηγετών έχει ήδη ξεκινήσει με τον πρόεδρο της Κύπρου να έχει το πρωί συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο ρώσος πρωθυπουργός, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε μήνυμα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ το απόγευμα αναμένονται ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/03/2021