Ελλάδα

Λασκαρίνα «Μπουμπουλίνα»: Η ηρωίδα που τα έδωσε όλα για την επανάσταση

24.03.2021 | 18:48

Το live news μπήκε στο σπίτι της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Η Μπουμπουλίνα γεννήθηκε στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης στις 11 Μαΐου 1771, όταν η μητέρα της Σκεύω επισκέφθηκε τον τότε φυλακισμένο για τα Ορλοφικά ετοιμοθάνατο πατέρα της, Σταυριανό Πινότση. Το 1818 μυείται στην Φιλική Εταιρία. Είναι η μόνη γυναίκα που μυήθηκε. Στον αγώνα έδωσε τα πάντα από την περιουσία που είχε κληρονομήσει.

Ξεναγός μας στο ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία ένας γνήσιος απόγονος της μεγάλης ηρωίδας. Τα κανόνια στο λιμάνι θυμίζουν την μεγάλη ηρωίδα, μία πινακίδα οδηγεί στο σπίτι της, ένα μουσείο που κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτονται για να αναπνεύσουν τον αέρα ελευθερίας που ανέπνεε η Λασκαρίνα Μπουμπουλινα.

Η ιστορία της ελληνικής επανάστασης έχει την βαριά σφραγίδα της Μπουμπουλίνας, που τα έδωσε όλα για τον αγώνα. Έμελλε όμως να σκοτωθεί από βόλι Έλληνα. Σε μία διαμάχη οικογενειών, όταν ο γιός της κλέφτηκε με την αγαπημένη του.

Σε αυτά τα πλάνα από το επετειακό βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού, μία γυναίκα ξεχωρίζει ανάμεσα στους μεγάλους ναυάρχους. Η Μπουμπουλίνα, όμως, υπάρχει πάντα ένα όμως…

Η Μπουμπουλίνα που η πολιτεία πρόσφατα τίμησε με τον βαθμό του ναυάρχου παραμένει πάντα όπως σε αυτόν τον πίνακα, η αγέρωχη γυναίκα, που ξεχωρίζει και στέκει ατρόμητη και όρθια απέναντι στον θάνατο που δεν τον φοβήθηκε μπροστά στην γλυκιά γεύση της ελευθερίας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/03/2021

Ελλάδα