Κόσμος

Βασιλικό παραμύθι γεμάτο έρωτες και απιστίες

24.03.2021 | 19:08

Την τελευταία φορά που βρέθηκαν στην ελλάδα έσπασαν το πρωτόκολλο και έδειχναν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους...

Αποθεώθηκαν, χόρεψαν, έκαναν χειραψίες με τον κόσμο και δοκίμασαν εκλεκτά προϊόντα της Κρήτης. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα έδειχναν απαλλαγμένοι από τα άγχη του παρελθόντος από μια ιστορία πέντε και πλέον δεκαετιών που είχε τα πάντα

Ενα βασιλικό παραμύθι γεμάτο έρωτες ίντριγκες αλλά και απιστίες. Ιστορίες ζωής που συντάραξαν τη Βρετανία και συζητήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ερωτικό τρίγωνο όταν άρχισε να αποκαλύπτεται συγκλόνισε το παλάτι συθέμελα. Ο γάμος του πρίγκιπα καρόλου με τη Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα έμελλε να γίνει με καθυστέρηση δύο και πλέον δεκαετιών, μετά τον πιο εντυπωσιακό γάμο του εικοστού αιώνα το διαζύγιο και το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Με αυτό τον τρόπο η Νταϊάνα επιβεβαίωνε το 1995 τη διάλυση του γάμου της…

Η ιστορία όμως είχε ξεκινήσει να γράφεται το μακρινό 1970, όταν ως διάδοχος του βρετανικού θρόνου συνάντησε για πρώτη φορά την Καμίλα σε έναν αγώνα πόλο. Εκείνη όπως έχει γραφτεί έκανε πολύ γρήγορα το πρώτο βήμα.

Ξέρεις ο προπάππος με τη προγιαγιά μου ήταν εραστές φίλες γι αυτό; Αυτή η ερώτηση έμελλε να ξεκινήσει έναν θυελλώδη έρωτα μια σχέση που στην πορεία έγινε παράνομη.

Τότε στις αρχές της δεκαετίας του 70 Κάρολος και Καμίλα απολαμβάνουν έναν έρωτα που όμως δείχνει να έχει ημερομηνία λήξης. Εκείνη δεν πληροί τις προϋποθέσεις που είχε θέσει βασίλισσα Ελισάβετ και εκείνος έχει μπροστά του τη θητεία στο πολεμικό ναυτικό.

Η μοίρα είχε αποφασίσει ότι αυτή η ευτυχισμένη, ειρηνική και αμοιβαία σχέση θα διαρκούσε μόνο έξι μήνες. Τους μήνες που ο Κάρολος υπηρετεί στην Καραϊβική. Η Καμίλα παντρεύεται Αντριου Πάρκερ Μπόουλς και ανοίγουν νέα κεφάλαια στην πολυτάραχη ιστορία.

Το 1981 ολόκληρος κόσμος παρακολουθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες αυτές τις εικόνες…

Ο γάμος του καρόλου με την Νταϊάνα είναι παραμυθένιο αλλά πολύ γρήγορα θα εμφανιστούν τα πρώτα σύννεφα.

Το ειδύλλιο του Καρόλου με την Καμίλα έχει γίνει παράνομο και η Νταϊάνα δεν δείχνουν διατεθειμένη να κρατήσει το στόμα της κλειστό για τον θρόνο.

«Ξέρω τι τρέχει ανάμεσα σε σένα και τον κάρολο απλά θέλω να μου το επιβεβαιώσεις.

Έχεις όλα όσα ήθελες. Όλοι οι άντρες της μου είναι ερωτευμένη μαζί σου και έχεις δύο πανέμορφα παιδιά.

Τι παραπάνω θέλεις.

Θέλω τον άντρα μου. Πρέπει να είναι και κόλαση για εσάς όλο αυτό. Αλλά ξέρω τι συμβαίνει. Μη με περνάτε για ηλίθια.»

Ο θάνατος της πριγκίπισσας στο παρίσι συγκλονίζει ολόκληρο κόσμο. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του.

«Τώρα όλοι θα λένε ότι φταίω εγώ. Αισθάνομαι απαίσια. Ο κόσμος θα τρελαθεί.

Η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη και για την καμίλα που ήδη έχει χωρίσει.

Με το πέρασμα των χρόνων η σχέση τους επισημοποιήθηκε, γίνεται αποδεκτή από τη βασίλισσα Ελισάβετ και το 2005 παντρεύονται.

Η Καμίλα γίνεται Δούκισσα της Κορνουάλης και το πριγκιπικό παραμύθι δίπλα στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου συνεχίζεται με την Ελλάδα να είναι διαχρονικά μια από τις μεγάλες τους αδυναμίες.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/03/2021

Κόσμος