Υγεία

Μπουλμπασάκος: Είναι μια «Οδύσσεια» ο κορωνοϊός, αλλά θα βγούμε νικητές

22.03.2021 | 17:05 Eνσωμάτωση

Για τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μίλησε στο LIVE NEWS ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Ο “Ευαγγελισμός” χτες έδωσε μια μεγάλη μάχη και κατόρθωσε να ανταπεξέλθει» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος, εξηγώντας ότι «ήταν μια άσχημη βραδιά, γιατί είχαμε τις περισσότερες εισαγωγές από την αρχή του πανδημικού κύματος».

«Κατορθώσαμε όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον και γίνονται προσπάθειες να απορροφηθούν και οι διασωληνωμένοι που είναι στις κλινικές του Covid, αλλά και οι ασθενείς που θα μπουν σε κοινά κρεβάτια» συμπλήρωσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι συνεχής. «Είναι ένας μαραθώνιος, μια Οδύσσεια και πιστεύω ότι στο τέλος θα κατορθώσουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη» συμπλήρωσε.

«Έρχονται κατά κύματα. Οι άρρωστοι είναι πολλές φορές και στιγμές που πραγματικά να το πω έτσι λαϊκά που κολλάνε τα ιατρεία. Δεν έχουμε πού να τους βάλουμε, δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ανθρώπους σε φορεία. Δηλαδή είναι μια κατάσταση που σε φέρνει σε απόγνωση. Πρέπει να ανταποκριθείς. Πρέπει να δεις ποιο είναι το πιο βαρύ για να ασχοληθείς. Πρέπει να μείνει για να ασχοληθείς με μια σειρά από πράγματα και πραγματικά είναι δεν θα ήθελα να βρίσκομαι συχνά σε αυτή την κατάσταση και σε αυτή που βρίσκονται και οι συνάδελφοι που είναι στα επείγοντα του covid…», πρόσθεσε περιγράφοντας την φωτογραφία που έκανε από χθες τον γύρο του διαδικτύου και κλείνοντας επανέλαβε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/03/2021