Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έβγαζει παράνομα διπλώματα οδήγησης

22.03.2021 | 18:13

Πρόκειται για μια μεγάλη επιχείρηση των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει οδηγήσει σε 13 συλλήψεις.

Η εγκληματική οργάνωση κατάφερνε και έβγαζε διπλώματα οδήγησης σε άτομα τα οποία δεν έφταναν ούτε μία φορά να μπουν σε όχημα, ενώ δεν έδιναν ούτε καν στις εξετάσεις για τα σήματα.

Υπάλληλοι της διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών στην Κατερίνη έπαιρναν χρήματα και με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να βγάζουν διπλώματα σε άτομα τα οποία δεν είχαν κάνει ούτε ένα μάθημα, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει διαπιστώσει ότι έχουν βγει περισσότερα από 250 διπλώματα μέχρι τώρα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο τιμοκατάλογος, ενώ αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δεν μόνο διπλώματα οδήγησης για ΙΧ οχήματα, αλλά και επαγγελματικά διπλώματα.

Μάλιστα, η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης που έφταναν άτομα από την Ήπειρο ή την Κατερίνα για να βγάλουν δίπλωμα χωρίς να δώσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ελέγχεται αστυνομικός για περιστατικό ρατσιστικής βίας

 

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε χθες στη Νέα Ιωνία, με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να σπεύδουν σε πάρκο της περιοχής για ένα φραστικό επεισόδιο.

Μόλις έφτασαν στο σημείο, αντιλήφθησαν έναν άνδρα να βρίζει ένα ζευγάρι από την Αλβανία που είχε βγει βόλτα στο πάρκο με το παιδί του. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αστυνομικό, ο οποίος υπηρετεί σε τμήμα των βορείων προαστίων και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και μιλούσε πάρα πολύ άσχημα στο ζευγάρι.

Οι ειδικοί φρουροί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από το σημείο, εκείνος τους απώθησε και οι συνάδελφοί του αποφάσισαν ότι έπρεπε να τον οδηγήσουν στο τμήμα, όπου και συνελήφθη.

Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και για ρατσιστικό περιστατικό, όμως αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους συναδέλφους του καθώς του έχει αφαιρεθεί ο οπλισμός.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/03/2021

Ελλάδα