Υγεία

Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα πορείας σε ιδιώτες γιατρούς – «βεβαίως και θα είμαστε εκεί», λέει ο Αθ. Εξαδάκτυλος

22.03.2021 | 18:23 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κύριος Εξαδάκτυλος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών.

«Oφείλουν να παρουσιαστούν και έχω κάνει και σχετική δήλωση από το πρωί ότι ”χωρίς δεύτερες σκέψεις” χωρίς δεύτερη σκέψη οφείλουμε όλοι εφόσον κληθούμε να παρουσιάσουμε», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Ανεξαρτήτως αυτού το οποίο θα πρέπει να επικρέμαται δεν βοηθούν οι απειλές ξέρετε όταν αναφερόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους και ειδικά θα πρέπει να σας πω ότι αυτό που ειπώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη ή έρχεστε ή σας φέρνουμε μάλλον αρνητικά λειτούργησε παρά θετικά.»

Έκανε μάλιστα λόγο για παρεξήγηση και επικοινωνιακή διαχείριση από την αρχή η οποία είναι προβληματική.

«Δεν μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε διακοπές και αρνούνται να σταματήσουν τις διακοπές τους. Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται στην καθημερινή μάχη του κορονοϊού εκτός νοσοκομείων και ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν θύματα. Υπάρχουν άνθρωποι που τη ζωή τους από αυτή τη μάχη και η μάχη αυτή είναι εξαιρετικά πολύτιμη επιδιώκει να ανακόψει το κύμα προς τα νοσοκομεία», ανέφερε.

«Για καθέναν από αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν οι ασθενείς που βρίσκονται στα σπίτια τους και τους οποίους παρακολουθούν στα σπίτια τους. Από την πρώτη στιγμή, στο κάλεσμα, οποτεδήποτε και αν υπήρξε και στη δεύτερη φάση και νωρίτερα είχαμε πει όλοι ήμασταν όλοι μπροστά, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν απευθύνουμε κάλεσμα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν εργάζονται έχοντας ένα σημαντικότατο ρόλο και επαναλαμβάνω έχοντας και θύματα ανάμεσα σε αυτούς», τόνισε.

«Δεν είχαμε μία άσκηση παραδείγματος χάρη στις Ιανουαρίου όταν υπήρχε πολύ μεγάλος φόρτος να γίνει μια συζήτηση.», πρόσθεσε και τόνισε «βεβαίως και θα είμαστε εκεί».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/03/2021