Υγεία

Το «σουτ της νίκης» κόντρα στον κορωνοϊό

20.03.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Η κυβέρνηση επιστράτευσε τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη από τη χρυσή ομάδα του Ευρωμπάσκετ του 2005, σε ένα σποτ που προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης καλούν τους πολίτες να βάλουν το…τελευταίο σουτ στον αγώνα με την πανδημία, λέγοντας «ναι» στον εμβολιασμό.

Οι δύο παλαίμαχοι μπασκεμπολίστες, μας προτρέπουν να βάλουμε το σουτ της … νίκης όπως στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στη Σερβία

«Βροχή» τα ραντεβού

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα. Ήδη από τη Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες.

Μέσα σε 24ώρες περισσότερα από 100.000 άτομα με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α, πολύ υψηλού κινδύνου, έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό ενώ από την άυλη συνταγογράφηση έχουν σταλεί 80.000 μηνύματα η πλειονότητα των οποίων έχει επιβεβαιωθεί.

«Αμέσως μετά εντός Μαϊου και Ιουνίου θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός. Η βασική προτεραιότητα είναι να εμβολιάσουμε και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ακολούθως το γενικό πληθυσμό και θα εξετάσουμε σε κάποιες επαγγελματικές ομάδες να δοθεί μία προτεραιότητα» τόνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Κάποια στιγμή θα… εμβολιαστώ»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα και με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη, υψηλό ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί.

«Έχει εμβολιαστεί το 77% των ιατρών και το 51% του υγειονομικού προσωπικού. Τα ποσοστά ανεβαίνουν» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η περίπτωση του ογκολογικού νοσοκομείου «Μεταξά» όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός υγειονομικών και ασθενών θετικοί στον κορωνοϊό.

«Κάποια στιγμή θα εμβολιαστώ.Όμως το θέμα δεν είναι πόσοι έχουν εμβολιαστεί και για ποιο λόγο. Μην προσπαθούμε να πούμε ότι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί φταίνε για τον κορωνοϊό» υποστήριξε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» Θωμάς Κατσικάρος.

Επιστήμονες ωστόσο θέτουν ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό του ιατρικού προσωπικού.

«Δεν θα ερχόμουν σε επαφή με ασθενείς, δε θα γινόμουν η εστία μετάδοσης του ιού» υπογάμμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Αργύρης Τζουβελέκης.

Στις 26 Μαρτίου θα αρχίσει η διαδικασία για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/03/2021