Καιρός

Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές – Η πρόγνωση του Γ. Καλλιάνου

20.03.2021 | 21:02 Eνσωμάτωση

Άστατος θα είναι καιρός και τις επόμενες μέρες και καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.

Για αύριο κυριακή και στο ιόνιο και στα ηπειρωτικά αλλά και στις περισσότερες περιοχές του κεντρικού κυρίως του βορείου και ανατολικού αιγαίου. Από το ύψος της Χίου και βορειότερα ανατολικότερα μέχρι και το θρακικό πέλαγος θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Άρα λοιπόν και στην Πελοπόννησο και τη Στερεά, την Εύβοια βεβαίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία την Ήπειρο και ειδικά στη Θεσσαλία και την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα έχουμε και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ο καιρός θα είναι καλύτερος με κάποιες βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης τοπικού χαρακτήρα που δεν θα προβληματίσουν όπως και στα νότια τμήματα των Επτανήσων.

Στις υπόλοιπες περιοχές του κεντρικού και νότιου αιγαίου περιμένουμε γενικά καλό καιρό, πολύ καλύτερο σε σχέση με τις βόρειες περιοχές,με λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και στις κυκλάδες και στην κρήτη και στα δωδεκάνησα.

Θερμοκρασία κοντά στους 18 με 20 στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 9 με 11 στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, στους 15 με 19 σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, 16 με 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στους 20 στη νότια Κρήτη, στους 24 στη βόρεια Κρήτη πραγματικά τουλάχιστον 24 στη βόρεια κρήτη ίσως και παραπάνω τοπικά.

Για την περιοχή της Αττικής περιμένουμε λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους θα πυκνώνουν, και θα δίνουν τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου, γλυκός μαλακός καιρός με νοτιάδες έως και 6 με 7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές και σκόνη από την αφρική, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης κεντρικής μακεδονίας περιμένουμε άστατο καιρό κατά διαστήματα με βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα δυναμώνουν κατά περιόδους θα έχουμε κι ένα πέρασμα πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία χαμηλά στους 5 νωρίς το πρωί στους 9 με 10. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στον θερμαϊκό σε 5 με 6 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο.

Τις επόμενες μέρες, άστατος καιρός και τη Δευτέρα με βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία στους 12 στα βόρεια τους 14 στα δυτικά στους 18 στα ανατολικά ηπειρωτικά στους στα δωδεκάνησα στους 22 στη βόρεια κρήτη.

Δυτικοί άνεμοι νοτιοδυτικοί στα νότια του αιγαίου ως και 8 μποφόρ τοπικά πιο νότια στις βόρειες περιοχές και βόρειες περιοχές έως και 5 με 6 μποφόρ τοπικά βοριάδες διαφορετική στο ιόνιο έως και 6 με 7 μποφόρ σε τοπικό θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και θα γίνει ακόμα πιο χειμωνιάτικο θα γίνει μέσα στην Τρίτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/03/2021