Ελλάδα

Το επικίνδυνο παιχνίδι «Γκούφι» που παγιδεύει παιδιά μέσω διαδικτύου

12.03.2021 | 13:28

Ένα νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» προκλήσεων του Διαδικτύου έφθασε και στην Ελλάδα και οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό. Πρόκειται για μια νέα εκδοχή της Μπλε Φάλαινας που ωθεί τα παιδιά ακόμη και στην αυτοκτονία.

Συναγερμό στις αρχές και ανησυχία σε γονείς σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει το νέο παιχνίδι αυτοκτονίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσω του οποίου παιδιά παρασύρονται σε επικίνδυνα παιχνίδια με τελικό προορισμό ακόμη και την αυτοκτονία.

Το όνομα του Jonathan Galindo και κρύβεται πίσω από τη μάσκα του πολυαγαπημένου παιδικού ήρωα Γκούφυ.

Μάλιστα το παιχνίδι έχει φτάσει και στην Ελλάδα. Xαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μητέρας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Καταφέρνει να εισβάλλει σε chatrooms που συμμετέχουν παιδιά πείθοντάς τα να λάβουν μέρος στις αρρωστημένες δοκιμασίες του. Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αβλαβείς: Ζητά στα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία». Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες.

Στο τελικό στάδιο ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη μάσκα του Γκούφι διατάζει τους παίκτες να τερματίσουν τη ζωή τους. Το παιχνίδι θυμίζει την Μπλε Φάλαινα που το 2018 δεκάδες παιδιά έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/03/2021

Ελλάδα