Καιρός

Συννεφιά και υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

12.03.2021 | 14:19 Eνσωμάτωση

Με συννεφιά αλλά υψηλές θερμοκρασίες θα κλείσει η βδομάδα.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο, η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο και αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Προς το μεσημέρι όμως και από τα νοτιοδυτικά, οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, από το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Μικρή πιθανότητα αυτές οι νεφώσεις το απόγευμα να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και στην δυτική Στερεά, σύντομες και όχι ιδιαίτερα σημαντικές.

Σε ό,τι αφορά στη θερμοκρασία, περιμένουμε άνοδο, με 18 βαθμούς στα βόρεια, 17 στα δυτικά, 20-21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, υψηλές τιμές και 16-18 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις και γενικά ήπιοι. Στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ, και στο Αιγαίο 3-5 και στα νότια κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης 6 μποφόρ.

Στην Αττική από το πρωί περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-19 υψηλές τιμές το μεσημέρι, με δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα έχει περισσότερο ήλιο από την Αττική, αλλά και εδώ δεν θα λείψουν τοπικές νεφώσεις ιδίως στο πρώτο μισό της ημέρας που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 6-17 και οι άνεμοι μεταβλητοί δε θα ξεπεράσουν τα 2-3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021