Κόσμος

Επιταχύνεται η κλιματική αλλαγή: Έξι μήνες καλοκαίρι και δύο χειμώνα μέχρι το 2100

12.03.2021 | 14:01 Eνσωμάτωση

Έξι μήνες καλοκαίρι και 2 χειμώνα, μέχρι το 2100. Αυτό είναι το δυσοίωνο σενάριο που επιβεβαίωσε έρευνα κινέζων επιστημόνων, κάνοντας λόγο για δραματική κλιματική αλλαγή και ανατροπή των εποχών, όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Τα καλοκαίρια θα γίνουν μεγαλύτερα και πιο ζεστά, αποτέλεσμα της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας παγκοσμίως. Όλο και συχνότερα βλέπουμε αναφορές εκτός κλιματικής λογικής, όπως την έλλειψη άνοιξης, ή χιόνι τον Μάιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η μέση θερμοκρασία στη Γη θα εκτοξευθεί, οι πάγοι θα λιώσουν πολύ πιο γρήγορα, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει και το νερό θα καλύψει μεγάλο μέρος των παραλιακών οικισμών σε όλον τον κόσμο.

Επιπλέον πολλά είδη φυτών και ζώων δεν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν. Όσον αφορά την ανθρωπότητα, ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα.

Πολλές μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι οι μεταβαλλόμενες εποχές προκαλούν σημαντικούς κινδύνους για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Πλέον έχουν ανατραπεί και περιβαλλοντικά μοντέλα περιοχών που παρουσίαζαν συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα, όπως χιόνι στην έρημο Σαχάρα και ακραία ζέστη των 35 βαθμούς Κελσίου σε βόρειες περιοχές, όπως η Βρετανία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021