Πολιτική

Νέα παράταση στο lockdown – Κλείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα

12.03.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Όπως ανακοινώθηκε, θα κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων έως και τις 26 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το λιανεμπόριο θα ανοίξει στις 22 Μαρτίου.

Με την κλεψύδρα να αδειάζει κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι κάνουν την ύστατη κίνηση ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας δίνοντας νέα παράταση στο 3ο lockdown.

Τα Δημοτικά στις περιοχές που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα από την Τρίτη κλείνουν και αυτά και όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης επιστρέφουν αποκλειστικά στην τηλεεκπαίδευση τουλάχιστον μέχρι τις 26 Μαρτίου.

Η βρετανική μετάλλαξη έχει σχεδόν κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα καθιστώντας τον ιό πιο μεταδοτικό ακόμη και στις νεότερες ηλικίες.

Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται από αύριο σε Ευρυτανία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Λέσβο που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο κινδύνου. Όπως και τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο, η Κατερίνη, η Σκιάθος και τα Χανιά.

Η έκρηξη του ιϊκoύ φορτίου κατά 206% στη Θεσσαλονίκη εν μέσω σκληρών περιορισμών θορυβεί τους ειδικούς.

Κούλουμα στο σπίτι

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα κρίνει την έκβαση της πιο κρίσιμης μάχης απέναντι στο 3ο κύμα της πανδημίας, ενώ το καθιερωμένο πέταγμα χαρταετού θα γίνει σε συνθήκες καραντίνας.

Στα εναπομείναντα ανοιχτά πάρκα του Λεκανοπεδίου είναι που δεν έχουν κλεί θα δοθεί η δεύτερη μάχη. Το Πεδίο του Άρεως είναι ένα από τους λίγους ανοιχτούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες κάτοικοι για το πέταγμα του χαρταετού. Ο συνωστισμός είναι μάλλον αναπόφευκτος.

«Το τριήμερο δε σημαίνει ότι δεν θα διασκεδάσει ο καθένας. Αλλά όχι στου Φιλοπάππου. Θα διασκεδάσεις το σπίτι του με την οικογένειά του» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Απρίλιο η επανεκκίνηση

Το τρίτο κύμα και η ανάσχεσή του είναι ζωτικής σημασίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Έχουμε όμως ακόμη μπροστά μας κάποιες δύσκολες εβδομάδες μέχρι να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα τείχος εμβολιασμού το οποίο θα μας επιτρέψει σε συνδυασμό με τον καλύτερο καιρό και την κάμψη, την αναμενόμενη κάμψη σε αυτό το τρίτο κύμα το οποίο βλέπουμε να μπορέσουμε να ξανανοίξουμε την οικονομική δραστηριότητα» ανέφερε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα σχεδόν κανονικό Πάσχα προϋποθέτει και ανοιχτά μαγαζιά στο τέλος Απριλίου με τους ειδικούς να μην αποκλείουν το αντίστροφο άνοιγμα, αυτή τη φορά πρώτα από τα καταστήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021