Ελλάδα

Νίκος Νικολάου: Τέλος από το ΚΘΒΕ μετά τα δημοσιεύματα για καταγγελίες εις βάρος του

12.03.2021 | 20:51 Eνσωμάτωση

Νέα θύελλα σήκωσαν δημοσιεύματα που εμπλέκουν σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης τον αναπληρωτή διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Νίκο Νικολάου.

Παρελθόν, μέχρι νεοτέρας, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποτελεί ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής, Νίκος Νικολάου.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας του με τον ηθοποιό μετά από δημοσίευμα για την ύπαρξη καταγγελίας σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Ήδη, για την υπόθεση, το υπουργείο έχει ζητήσει ενημέρωση από τις εισαγγελικές αρχές.

«Δεν μου έχει γνωστοποιηθεί κάποια καταγγελία»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, γνωστοποίησε τη λήψη της απόφασης αναστολής από τα καθήκοντά του, του κ. Νικολάου, μέχρι να υπάρξει απάντηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα για την υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολάου με επιστολή του προς το υπουργείο επισημαίνει πως αγνοεί ό,τι αναφέρεται στα δημοσιεύματα και τονίζει :

«Καμιά καταγγελία δεν μου έχει γνωστοποιηθεί ποτέ και κανείς δεν μου ζήτησε ποτέ να δώσω εξηγήσεις για οποιοδήποτε περιστατικό, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου».

Νέες καταγγελίες στον εισαγγελέα

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, προσκόμισε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας πέντε φακέλους με νέα στοιχεία για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας.

Το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται ο κ. Τσαρούχας να βρεθεί και πάλι ενώπιον του εισαγγελέα για να προσκομίσει νέες καταγγελίες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021