Πολιτική

Κοινή άσκηση ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

12.03.2021 | 21:17 Eνσωμάτωση

Δεν κρύβει την ενόχλησή του ο Ταγίπ Ερντογάν για τις συμμαχίες της Ελλάδας, είτε αυτές αφορούν τις σχέσεις Αθήνας - Καΐρου είτε τις κοινές ασκήσεις της χώρας μας με τη Σαουδική Αραβία.

Μετά τους κεραυνούς του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προς την Τουρκία για τη συμπεριφορά της σε βάρος της Ελλάδας, το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» είναι στη χώρα.

Ήδη πραγματοποίησε ασκήσεις με μονάδες του πολεμικού ναυτικού, ενώ σε εξέλιξη είναι ασκήσεις των μαχητικών F-18 που μεταφέρει με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ακόμα και ανατολικά της Κρήτης μέσα στον άξονα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Η Αθήνα δια στόματος Νίκου Δένδια προειδοποίησε πως το «πιστόλι» των κυρώσεων της ΕΕ είναι ακόμα στο τραπέζι.

Το Σάββατο φτάνουν 6 μαχητικά F-15 της Σαουδικής Αραβίας στη Σούδα και αμέσως θα ξεκινήσουν ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, δείχνοντας ξεκάθαρα πως οι συμμαχίες της Αθήνας διευρύνονται.

Ο Σουλτάνος προσπάθησε μετά την προσευχή της Παρασκευής να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το ράπισμα από την Αίγυπτο, ενώ έδειξε και την ενόχλησή του για τους Σαουδάραβες.

Μια ακόμα όμως άσκηση, η ισραηλινή «NOBLE DINA 2021», έστειλε ρίγη ανησυχίας στην Άγκυρα.

Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία και Ισραήλ έστειλαν πολεμικά πλοία μεταξύ Ρόδου και Κύπρου πραγματοποιώντας γυμνάσια επί τρεις ημέρες στην περιοχή που η Τουρκία θεωρεί ως εν δυνάμει δική της ΑΟΖ, προωθώντας τον νεοοθωμανικό αναθεωρητισμό της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021