Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία φοιτητών – Μολότοφ & χημικά

11.03.2021 | 20:43

Βροχή από μολότοφ, πετροπόλεμος, χημικά, οδοφράγματα ήταν η εικόνα για περισσότερη από μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οδός Εγνατία, κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρώτα με πέτρες και ξύλα, μετά με μολότοφ, διαδηλωτές επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

«Βροχή»… μολότοφ

Αφού έστησαν οδοφράγματα με κάδους, άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών.

Για μισή ώρα, επικρατεί το απόλυτο πανδαιμόνιο, η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η ένταση μετά από λίγο εκτονώνεται με τους αστυνομικούς να παραμένουν στο σημείο για παν ενδεχόμενο και τους κουκουλοφόρους να υποχωρούν προς την Πλατεία Αριστοτέλους και τα γύρω στενά.

Ο εικονολήπτης… αστυνομικός

Ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ βρισκόταν και ένας αστυνομικός που είχε αναλάβει χρέη εικονολήπτη και κατέγραφε με την κάμερα καρέ καρέ όλες τις κινήσεις των νεαρών.

Η πορεία των 5.000 διαδηλωτών, που τελικά αμαυρώθηκε, είχε ως σκοπό τη διαμαρτυρία για την εκκένωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.