Ελλάδα

Γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ οι 2 από τους 4 συλληφθέντεςγια τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

11.03.2021 | 21:29 Eνσωμάτωση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό της ομάδας των νεαρών που συμμετείχαν στη φονική επίθεση που δέχθηκε ο 28χρονος αστυνομικός της ομάδας δράση το βραδύ της Τρίτης στην Νέα Σμύρνη.

Αυτός ο νεαρός άντρας που με σπριντ έφτασε την μοτοσυκλέτα που επέβαινε ο νεαρός αστυνομικός τον άρπαξε και τον έριξε με δύναμη στην άσφαλτο βρίσκεται ήδη στα χερια της αστυνομίας. Η κρατική ασφάλεια αξιοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό αλλά και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.

Είναι 30 ετών ελληνοιρακινος και εργάζεται ως αποθηκάριος στην Μαγούλα Αττικής οπού και επίσης διαμένει ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο δεύτερος νεαρός που συνελήφθη για την επίθεση στον αστυνομικό προδόθηκε από ένα τυχαίο περιστατικό. Την στιγμή που οι συνάδελφοι του 28χρονου προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν κάποιος εντόπισε ένα πορτοφόλι. Λίγη ώρα μετα ένας νεαρός εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει την απώλεια της ταυτότητας του. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν το πορτοφόλι που βρέθηκε με τον νεαρό και ύστερα απο την έρευνα που έγινε τον συνέλαβαν.

Ο νεαρός είναι 22 ετων κάτοικος Νοτίων προαστίων και δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία.
Τα τηλεφωνήματα στα οποία περιέγραφαν το πώς επιτέθηκαν στον 28χρονο αστυνομικό οδήγησαν την αντιτρομοκρατική και στην σύλληψη 2 νεαρών φίλων το βραδύ της Τέταρτης. Οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί έβαλαν στο στόχαστρο τα δυο άτομα. Πρόκειται για έναν νεαρό 22 χρονών και έναν 23χρονο από την περιοχή της Φυλής.

Η αστυνομία βρίσκεται κοντά στην ταυτοποίηση άλλων 3ων νεαρών που συμμετείχαν στην φονική επίθεση κατά του αστυνομικού. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει επίσης τα σοσιαλ μιντια καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό από την στιγμή της επίθεσης που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές. Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο 28χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/03/2021