Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον Φετουλάχ Γκιουλέν

11.03.2021 | 21:53 Eνσωμάτωση

Ηχηρό μήνυμα για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας έστειλε ο αυτοεξόριστος ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν, δηλώνοντας αποκλειστικά στο MEGA ότι οι δύο χώρες δεν έχουν λόγους να βρίσκονται η μία απέναντι στην άλλη.

Από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, o αυτοεξόριστος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, μέσω του MEGA έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική και πώς Τουρκία και Ελλάδα θεωρούνταν για μία περίοδο αδέλφια.

«Η Ελλάδα για μας είναι πολύ σημαντική. Τα δύο έθνη για μία περίοδο θεωρούνταν αδέλφια. Κάποιοι λοιπόν ακολουθώντας λάθος τακτικές και στρατηγικές μας χώρισαν από φίλους, από συνοδοιπόρους. Ίσως μία μέρα αυτοί οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν πάλι όλοι μαζί. Αν όμως αυτή η σύμπραξη μπορέσει να γίνει έστω και με τέτοιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί με εκτίμηση».

«Ράπισμα» Μπλίνκεν στην Τουρκία

Δριμύτατη κριτική άσκησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκνεν, κατά τη διάρκεια της πρώτης του ομιλίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επέκρινε την Άγκυρα για την παραβίαση του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, ενώ παράλληλα σημείωσε πως οι Ηνωμένες πολιτείες παρακολουθούν με πραγματική ανησυχία τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ειδική αναφορά στις τουρκικές διεκδικήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/03/2021