Υγεία

Κορωνοϊός: Οι μεταλλάξεις στέλνουν τους νέους στις ΜΕΘ

11.03.2021 | 16:59 Eνσωμάτωση

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις που έχουν σε πιο νέους ασθενείς, αναγκάζουν την επιτροπή να αλλάξει στρατηγική και να καθυστερήσει το άνοιγμα της αγοράς.

Σοκ και δέος από τα 2.663 νέα κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι 479, οι θάνατοι 43, ενώ τα νοσοκομεία λυγίζουν και οι εντατικές γεμίζουν. Με νέους ανθρώπους.

Είναι οι μεταλλάξεις που αποδεικνύονται επιθετικότερες και πιο σκληρές με τους ασθενείς, ακόμα και νέους ανθρώπους που δεν θα περίμενε κανείς να καταλήξουν στην ΜΕΘ.

Οι γιατροί όμως εξηγούν πως υπάρχουν 4 καμπανάκια κινδύνου: οι επιβαρυντικοί παράγοντες για τους νέους με κορωνοϊό είναι το βάρος, ο διαβήτης, η υπέρταση και η ήπια καρδιακή ανεπάρκεια.

Και τα νοσοκομεία δεν αντέχουν άλλο.  Στο Τζάνειο οι αντοχές είναι οριακές και η αγωνία για το πώς θα συνεχιστεί ο πόλεμος με τον ύπουλο ιό μεγάλη

Τα νοκομεία λύγισαν και από την άλλη η κοινωνία κουράστηκε. Το μείγμα εκρηκτικό πια. Η τήρηση των μέτρων πλημελής, ενώ κυριαρχεί ο φόβος για τα χειρότερα.

Δήλωση βομβα και από την Αναστασία Κοτανίδου, η οποία χωρίς περιστροφές θα πει πως η κούραση οδηγεί σε λάθος απόφάσεις. «Η κούραση μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις αλλά και στην μεταφορά τους» σημειώνει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Ο κόσμος θέλει χαλάρωση στα μέτρα, όταν όμως κάθε μέρα είναι σαν να γεμίζει ένα νοσοκομείο τι μπορεί να γίνει. Οι ειδικοί λένε πως για δύο εβδομάδες ακόμα τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Θα είναι όμως αυτές οι τελευταίες;

Έξυπνο άνοιγμα της αγοράς θα προτείνουν κάποιοι. Και τι σήμαίνει αυτό; Ανοιγμα μόνο στα μικρά μαγαζία που δεν μπορεί να υπάρξει συνωστισμός μέσα ή εξω από αυτά.

Πιθανά νέα μέτρα

Καθώς τα κρούσματα δεν μειώνονται, στο τραπέζι των επιστημόνων βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιβολής περισσότερων μέτρων.  Οι επιδημιολόγοι ανησυχούν για την Αττική και την πορεία της πανδημίας, εκτιμώντας ότι τα ήδη υφιστάμενα μέτρα δεν αποδίδουν.

Έτσι, στην αυριανή σύσκεψη της Επιτροπής, αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο να ισχύει πιο νωρίς η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπως συμβαίνει τα Σαββατοκύριακα.

Την ίδια ώρα, τρία βρέφη έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο, καθώς οι μητέρες τους ήταν θετικές στον κορωνοϊό.

Μόνο στρατιωτική παρέλαση της 25η Μαρτίου

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, λόγω των περιορισμών για την πανδημία, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτική.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/03/2021