Ελλάδα

Κορωνοϊός: Θα βγούμε γρήγορα από τα σπίτια μας λένε οι ειδικοί – Πρωτόκολλα & προσοχή η συνταγή για άνοιγμα της οικονομίας

11.03.2021 | 18:46

Μικρή ύφεση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού, αν και παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την ώρα που υπάρχει έκρηξη στον αριθμό των διασωληνωμένων, που ξεπερνούν τους 500.

Μιλώντας στο MEGA η Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής Σωτηρία, σημείωσε ότι οι ειδικοί παραμένουν ανήσυχοι για την εικόνα που παρουσιάζει συνολικά η πανδημία στη χώρα.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Εγώ θα ήθελα να ανοίξουν τα πράγματα αλλά από την άλλη μεριά υπάρχει η πίεση στα νοσοκομεία. Είναι πολύ δύσκολο στη διαχείριση του πρόβλημα», σημείωσε η κ. Γκάγκα η οποία τόνισε ότι αν τηρούμε τα πρωτόκολλα και είμαστε προσεκτικοί ενδεχομένως να μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα.

«Θα ήταν καλύτερα από το να μην μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε».

«Θα αυξηθούν κι άλλο οι διασωληνωμένοι»

Αύξηση, εκτός από τα κρούσματα, παρουσιάζουν και οι διασωληνωμένοι, με την κ. Γκάγκα να σημειώνει ότι θα αυξηθούν και άλλο τις επόμενες ημέρες.

«Δεν βγαίνουν άμεσα οι άνθρωποι από τον αναπνευστήρα, ενώ καθημερινά χρειάζονται βοήθεια και άλλοι», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι μεγάλο πλήγμα αποτελούν πλέον και οι ενδοοικογενειακές μολύνσεις.

«Από την στιγμή που μπαίνει ο ιός στο σπίτι κολλάνε οι πάντες».

«Μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα τέλος του μήνα»

Τα στοιχεία τα οποία δίνει η πανδημία, δεν πηγαίνουν πίσω το άνοιγμα της οικονομίας στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με την κ. Γκάγκα.

«Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια. Νομίζω θα βγούμε και θα βγούμε γρήγορα γιατί προχωρά και ο εμβολιασμός», κατέληξε η συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/03/2021

Ελλάδα