Ελλάδα

Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

11.03.2021 | 18:35 Eνσωμάτωση

Τελευταία στροφή για τον Τάκη Μουσαφίρη. Που αν και με τη μουσική και τους στίχους του έγραφε «εγώ ο ξένος» έφυγε από τη ζωή σαν ένας από τους πιο οικείους και αγαπητούς λαϊκούς συνθέτες.

Ο καταξιωμένος συνθέτης και στιχουργός πάλευε χρόνια να νικήσει τον καρκίνο ενώ το τελευταίο διάστημα είχε νοσήσει και με κορωνοϊό.

Ο Τάκης μουσταφίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα γιάννενα με τους ήχους της κιθάρας να συνοδεύουν τα παιδικά του χρόνια δύο χρόνια φτωχικά και δύσκολα που αποτυπώνονται στα τραγούδια του.

Για το μεροκάματο τραγουδούσε σε μικρές μπουάτ στα γιάννενα ώσπου τη δεκαετία του 70 αποφασίζει να κατέβει στην Αθήνα.

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ σε ένα ταβερνάκι στου Ψυρρή τραγουδούσε το «πες μου που πουλάει καρδιές». Αυτό το τραγούδι έμελλε να είναι η αρχή της σταδιοδρομίας του ως ένα από τους μεγαλύτερους συνθέτες της χώρας αλλά και η αρχή μιας μεγάλης φιλίας με τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Το συγκεκριμένο τραγούδι θα κυκλοφορήσει το 1974 και από τότε μέχρι το 1989 οι δυο τους θα υπογράψουν πολλά και μεγάλα σουξέ.

Ωστόσο με το τραγούδι «Χιονάνθρωπος» ο Τάκης Μουσαφίρης σημάδεψε τον Δημήτρη Μητροπάνο ανεξίτηλα αφού έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα του κόσμου με πωλήσεις άνω των 50 χιλιάδων δίσκων.

Δεν υπάρχουν χείλη που να μην έχουν τραγουδήσει το «πήγαινε με όπου θέλεις ταξιτζής» το τραγούδι που καθιέρωσε τον Στράτο Διονυσίου δεν ήταν η μόνη επιτυχία που έδωσε στον λαϊκό ερμηνευτή.

Ο Τάκης μουσταφίδης έχει υπογράψει τις μεγαλύτερες λαϊκές επιτυχίες και ανάμεσα σε άλλους έχει συνεργαστεί με τη Ρίτα Σακελλαρίου, τον Μιχάλη Μενιδιάτης, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Σταμάτη Κραουνάκη και πολλούς ακόμη τραγουδιστές μουσικοσυνθέτες.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στο πεντάγραμμο αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/03/2021