Ελλάδα

Το προφίλ του 28χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη

10.03.2021 | 17:11 Eνσωμάτωση

Μόλις ένα χρόνο έχει υπηρετήσει στο Σώμα ο 28χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε ανηλεώς επί 2,5 λεπτά από κουκουλοφόρους το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Στενός φίλος του μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS για τον νεαρό αστυνομικό.

«Είναι ένα χρυσό παιδί, είναι 28 χρονών όχι 27, είναι αθλητής, έχει τελειώσει γυμναστική ακαδημία. Πολλές οι εθελοντικές προσφορές του στον ανθρωπισμό, στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Όλοι έχουν να λένε γι’ αυτό το παιδί.»

Λάτρης της γυμναστικής με πολλές διακρίσεις. Σε αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το LIVE NEWS βλέπουμε τον 28χρονο σε αγώνα ταε κβο ντο. Kι σε μία ακόμη ως σημαιοφόρος στην παρέλαση.

«Έχει πάρει δύο νταν, έχει πάρει μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, έχει διακριθεί σε πολλούς αγώνες και είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά.»

Γιος αστυνομικού από το Σιδηρόκαστρο Σερρών προσλήφθηκε το 2020 στην τελευταία φουρνιά των ειδικών φρουρών. Ο 28χρονος ήθελε από μικρός να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από 37 χρόνια υπηρεσίας.

«Τώρα μπήκε 1 χρόνο περίπου έχει ως ειδικός φρουρός που πέρασε. Έχει υπηρετήσει στον στρατό ως έφεδρος αξιωματικός. Ασχολούταν με τις σπουδές του πιο πολύ.»

Όπως περιγράφει στο LIVE NEWS, άνθρωπος από το στενό φιλικό του περιβάλλον, ο νεαρός αστυνομικός βλέπει το επάγγελμα του σαν λειτούργημα.

«Ακολούθησε αυτό το επάγγελμα γιατί του άρεσε να προσφέρει στην κοινωνία. Πιο πολύ σαν προσφορά όχι για επιδίωξη επιβολής νόμου και τα λοιπά ακραίων καταστάσεων. Του άρεσε να προσφέρει σαν αστυνομικός να προσφέρει στην κοινωνία.»

Ο 28χρονος έχει δύο αδελφές, η μία ιστορικός και η άλλη νηπιαγωγός. Όλοι μιλούν για τον «αγαθό γίγαντα» που συμμετείχε εθελοντικά σε προγράμματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Ψηλοί και γεροί και γεροδεμένα παιδιά αλλά όχι μόνο γεροδεμένα, γεροί χαρακτήρες, ατόφιοι, ακέραιοι χαρακτήρες και σωστοί άνθρωποι.»

«Μη φοβάστε, θα αντέξω» ήταν τα πρώτα λόγια του 28χρονου αστυνομικού στους συναδέλφους του. Όπως περιγράφει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης, ο μεγαλύτερος φόβος του 28χρονου εκείνα τα 2,5 εφιαλτικά λεπτά ξυλοδαρμού ήταν να μην καταφέρουν οι κουκουλοφόροι να του αποσπάσουν το όπλο.

«Φοβήθηκε μήπως του αφαιρέσουν το όπλο κι αυτό το χρησιμοποιήσουν εναντίον του ή κατά άλλων αστυνομικών. Βγήκε από ένα σημείο που του επιτέθηκαν πιράνχας να τον φάνε και βγήκε ζωντανός. Τώρα είναι εύκολα. Και φαίνεται ότι είναι και δυνατός χαρακτήρας και παλικάρι.»

Σήμερα πρωί- πρωί οι γονείς και ο θείος του 28χρονου αναχώρησαν από το Σιδηρόκαστρο Σερρών για το 401 όπου νοσηλεύεται ο γιος τους εκτός κινδύνου.

Ο κ. Σπύρος Τσαρτσίδης, στενός οικογενειακός φίλος από το Σιδηρόκαστρο Σερρών τη περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε νεαρός αστυνομικός μιλά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε ανηλεώς στη Νέα Σμύρνη.

«Ο Άγγελος ο αστυνομικός που χτυπήθηκε είναι παιδικός φίλος, κολλητός φίλος, του γιου μου. Ο πατέρας του επίσης και αυτός προσωπικός φίλος, το παιδί μεγαλώνει κοντά μας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, όλη η κοινωνία του Σιδηροκάστρου είναι ταραγμένη από αυτήν την βιαιοπραγία χθες από αυτό το έγκλημα».

«Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, ακέραιος χαρακτήρας, από μικρό παιδί έδειχνε ότι αντιμετώπιζε υπεύθυνα και σοβαρά τα πάντα γύρω του. Ήταν αριστούχος μαθητής. Ήταν σε όλα πρώτος και πάντα τον ενδιέφερε το καλό.», ανέφερε.

«Άγγελος. Κατ όνομα άγγελος αλλά και κατά σώμα ψυχή άγγελος. Μιλάμε για ένα παιδί που προσέφερε ανιδιοτελώς που πάντα έβαζε τον εαυτό του μετά από τους άλλους», σημείωσε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/03/2021