Ελλάδα

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Σημαντική δωρεά 18 φορητών μονάδων ΜΕΘ στο ΕΣΥ

10.03.2021 | 18:57 Eνσωμάτωση

Πιστά προσηλωμένη στο πνεύμα του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 που επετεύχθη μέσα από τις ευεργεσίες και τον εθελοντισμό η Επιτροπή Ελλάδα 2021 προχώρησε σε μια άκρως σημαντική κίνηση για την κρίσιμη εποχή που ζούμε. Τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Σήμερα ανακοινώνουμε τη δεύτερη και σημαντικότερη πρωτοβουλία μας. Την προσφορά 18 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο που επέλεξε το υπουργείο Υγείας.»

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κύριο Κικίλια.

«Κάθε συνδρομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολύτιμη, αυτή που υποδεχόμαστε σήμερα είναι και ξεχωριστή γιατί προέρχεται από την Επιτροπή Ελλάδα 2021, σηματοδοτώντας ότι ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση δεν περιορίζεται μόνο σε έναν γόνιμο αναστοχασμό του παρελθόντος αλλά γίνεται δράση του παρόντος και παρακαταθήκη για το μέλλον.»

«Μια εθνική προσπάθεια που έρχεστε κυρία Πρόεδρε και στο πρόσωπό σας η όλη η Επιτροπή, να συμβάλλετε σε αυτήν. Μια εθνική προσπάθεια να σωθούν ζωές.»

Την δράση της επιτροπής και την σημασία της τόνισαν επίσης ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας και η Δοιικήτρια του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν από την Μακεδονία.

« Η αναγγελία της δωρεάς αυτής και η εγκατάσταση της στο νοσοκομείο μας εκλαμβάνεται από όλους εμάς επιβράβευση μας, ως αναγνώριση της συνέπειας με την οποία υπηρετούμε το σύστημα.»

«Να ευχαριστήσω για τη συγκεκριμένη δωρεά η οποία ενδυναμώνει την προσπάθεια για την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας.»

Οι πόροι της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» προέρχονται αποκλειστικά από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος, καθώς και προϊόντων που φέρουν το σήμα της και η Επιτροπή τιμά τη σπουδαία αυτή επέτειο, προσαρμόζοντας τις δράσεις της στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η μεγάλη μάχη εναντίον της πανδημίας.

«Στόχος και δέσμευση μας είναι, και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα αυτά να επιστρέψει στην κοινωνία μέσα από τις δράσεις μας. Αυτό αποτελεί ένα ελάχιστο ευχαριστώ προς όλους τους συμπολίτες μας που στηρίζουν το έργο μας αλλά είναι και υποχρέωση της Επιτροπής από την ίδρυση της.»

Η δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι η δεύτερη πρωτοβουλία της Επιτροπής 2021 μετά την οικονομική υποστήριξη έρευνας ομάδας ιατρών στο νοσοκομείο Παπανικολάου για την δημιουργία καινοτόμου φαρμάκου για τον κορωνοϊο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/03/2021