Υγεία

Εξαδάκτυλος στο MEGA: «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα»

10.03.2021 | 18:46 Eνσωμάτωση

Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Μέλος Eπιτροπής ερωτηθείς σχετικά με το επόμενο βήμα στη διαχείριση της πανδημίας και τη μερική άρση του lockdown τις προσεχείς εβδομάδες.

« Πράγματι η θετικότητα περίπου σε όλη τη χώρα, στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι παρόμοια. Η Αττική έχει το ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω του ότι ηγείται αυτής της κούρσας, είναι η πρώτη που μπήκε σε αυτήν την κούρσα. κατά συνέπεια τα κρούσματα μεταφράζονται σε νοσηλείες και οι νοσηλείες σε ανάγκες εντατικής θεραπείας.

Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι η αύξηση των ανθρώπων που διασωληνώνονται είναι σχετικά βραδύτερη ως ρυθμός από το φθινόπωρο και αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η επιλογή είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία μας να βρούμε το κουράγιο και να συνεχίσουμε. Δεν ξέρω τι να σας πω, σήμερα είναι η ώρα που όλοι θα πρέπει να συνδράμουμε στο να αντιμετωπίσουμε και να παρέχουμε υγεία στους πολίτες. Το πότε θα κάνουμε το επόμενο βήμα θα το πούμε λίγο αργότερα σήμερα.», ανέφερε ερωτηθείς για το επόμενο βήμα στη διαχείριση της πανδημίας και το πιθανό άνοιγμα της κοινωνίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/03/2021