Ελλάδα

Αίσιο τέλος για τον 50χρονο που είχε εξαφανιστεί

10.03.2021 | 18:54 Eνσωμάτωση

Η αγωνία της κόρης 50χρονου που εξαφανίστηκε μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου «Γεννηματάς» μετατράπηκε σε χαμόγελα. Ο πατέρας της βρέθηκε αργά χθες το βράδυ, κοντά στο σπίτι του στην Αρτέμιδα.

Ακούστε πώς ο ίδιος περιγράφει την περιπέτειά του, στο livenews, λίγες ώρες αφ’ ότου επέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

50χρονος: Όλα καλά, μην ανησυχείτε.
Δημοσιογράφος: Φύγατε από το νοσοκομείο;
50χρονος: Ναι, ναι, ναι. Γύρισα μόνος μου.
Δημοσιογράφος: Με τα πόδια; Πώς γυρίσατε;
50χρονος: Ναι. Βρήκα ένα παιδί εκεί πέρα, μίλησα στο τηλέφωνο με τους δικούς μου και μια χαρά όλα. Αυτό έχει σημασία.

Τον 50χρονο είχαν μεταφέρει στο Γεννηματάς οι συγγενείς του το βράδυ της Δευτέρας. Τελευταία φορά, τον είδαν να μπαίνει στα επείγοντα και ύστερα, όταν τον αναζήτησαν για να τακτοποιήσουν τα χαρτιά για τη νοσηλεία του, εκείνος, είχε γίνει άφαντος.

«Επειδή ίσως άκουσε για εισαγωγή, δεν ήθελε να κάτσει μέσα στο νοσοκομείο και αποφάσισε να φύγει με τα πόδια διότι δεν είχε κινητό, δεν είχε λεφτά, ουσιαστικά κάπου ξεκουραζότανε, συνέχιζε να περπατάει, ξανά το έκανε… Τον ρωτήσαμε αν κρύωνε, αν έφαγε… Δεν είχε φάει τίποτα.»

Ο 50χρονος, φαίνεται να περπάτησε μέσα στη νύχτα τη λεωφόρο Μεσογείων, ώσπου κουράστηκε. Βρήκε ένα παγκάκι όπου κοιμήθηκε για λίγες ώρες και ύστερα, συνέχισε μέσω της Μαραθώνος, τον δρόμο του προς Αρτέμιδα.

«Μας πήρε ένας κύριος τηλέφωνο και μας είπε ότι βρίσκεται στην οδό Σπάτων, τον σταμάτησε τον κύριο μόνος του, του ζήτησε… «μπορείτε να μου δώσετε ένα τηλέφωνο να καλέσω κάπου;». Κάλεσε στο πατρικό του σπίτι, στην οικογένεια του, στους γονείς του, τον βρήκαμε και τώρα είναι στο σπίτι, μαζί μας.»

Οι συγγενείς του ευχαριστούν όλους όσοι βοήθησαν στον εντοπισμό του… Ιδιαίτερα τον άνθρωπο ο οποίος του έδωσε το τηλέφωνό του για να μπορέσει να επικοινωνήσει ο 50χρονος με την οικογένειά του.

«…Και τον κύριο αυτόν που τον βρήκε ευχαριστώ πάρα πολύ, ήταν φύλακας – άγγελος δηλαδή για τον μπαμπά, βρέθηκε μπροστά του την κατάλληλη ώρα. Γιατί σταμάτησε και μία κυρία, μας είπε, στον δρόμο, η οποία δεν του έδωσε να πάρει τηλέφωνο, δεν του έδωσε το τηλέφωνό της να πάρει τηλέφωνο.»

Η κόρη του ωστόσο, επιμένει στην ευθύνη που ισχυρίζεται ότι φέρει το νοσοκομείο, καθώς θεωρεί αδιανόητο ένας ασθενής να εξαφανίζεται χωρίς κανείς να το αντιλαμβάνεται εγκαίρως.

«Το καλό είναι ότι βρέθηκε, η ευθύνη, για μένα, ισχύει ότι είναι ακόμα του νοσοκομείου, ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να φύγει έτσι μέσα απ’ το νοσοκομείο, δεν γίνεται να μην υπάρχει ασφάλεια, δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί και να φύγει με το έτσι θέλω…»

Ο 50χρονος πλέον, βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του με την βοήθεια της οποίας ελπίζει να αφήσει πίσω του την σύντομη περιπέτεια που έζησε…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/03/2021