Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

10.03.2021 | 16:53 Eνσωμάτωση

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης κατά του αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τα χτεσινά επεισόδια έγιναν 16 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Ωστόσο, η διαδικασία της άσκησης ποινικής δίωξης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς η εισαγγελία έχει ζητήσει στοιχεία.

Μεταξύ αυτών είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις προκειμένου να δει ο εισαγγελέας αν στην περίπτωση του αστυνομικού, μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/03/2021