Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στη δικαιοσύνη η οικογένεια του βρέφους 37 ημερών που κατέληξε – «Αναζητούν την αλήθεια»

10.03.2021 | 17:55 Eνσωμάτωση

Σοκ είχε προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση ότι βρέφος 37 ημερών κατέληξε από κορωνοϊό μετά τη μάχη που έδινε για τη ζωή.

«Η οικογένεια αναζητά την αλήθεια»

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αντώνης Σαρακούδης, δικηγόρος οικογένειας βρέφους, σημείωσε ότι η οικογένεια θα στραφεί στη δικαιοσύνη για διερεύνηση της υπόθεσης.

«Αύριο θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών. Ο λόγος είναι ότι η οικογένεια αναζητά τα αίτια του θανάτου. Το παιδί γεννήθηκε υγιέστατο, μετά από κάποιες μέρες εμφάνισε πυρετό, νοσηλεύτηκε, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και αυτό που αναζητά η οικογένεια είναι αν πράγματι δόθηκε από τους γιατρούς η σωστή φαρμακευτική αγωγή και αν πράγματι παρείχαν σωστή περίθαλψη.

Ουσιαστικά η οικογένεια αναζητά την αλήθεια», τονίζει ο κ. Σαρακούδης.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν κάποιο από τα μέλη της οικογένειας του βρέφους νοσούσε από κορωνοϊό, ενώ άγνωστο παραμένει και το πώς τελικά κόλλησε το βρέφος.

«Δεν ξέρω πώς κόλλησε το βρέφος, δεν έχω εικόνα και επειδή είναι και ευαίσθητο θέμα δε θέλω να πω κάτι λάθος».

Σύμφωνα με την οικογένεια, «υπήρχαν κάποιες παραλείψεις. Γι’ αυτό λοιπόν θα κάνουμε τη μηνυτήρια αναφορά έτσι ώστε η εισαγγελία να κάνει την έρευνά της και αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες, κάποια ιατρική αμέλεια, να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε ο συνήγορος της οικογένειας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/03/2021