Πολιτική

Προανακριτική για Νίκο Παππά και τηλεοπτικές άδειες

09.03.2021 | 21:19

Το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην ισχυρού Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά καλείται να εξετάσει η Βουλή. Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα για την διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας το 2016. Ο Νίκος Παππάς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.

Το μαγαζί, η white porcha, το white house και τα 3εκατ. € για μια τηλεοπτική άδεια αναβιώνουν.

Αυτή τη φορά όχι μέσα από τις ηχογραφήσεις του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία Μιωνή, αλλά μέσα από το αίτημα της ΝΔ για σύσταση προανακριτής επιτροπής μετά τις μηνύσεις και τις καταγγελίες του άλλοτε κόκκινου εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

Μετά τη διαβίβαση του φακέλου από την εισαγγελία στη Βουλή η Βουλή καλείται τώρα να εξετάσει αν ο Νίκος Παππάς διέπραξε το αδίκημα της δωροδοκίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος.

«Η παράβαση των καθηκόντων του κ. Παππά και οι παράνομες ενέργειες και παραλήψεις του έγκεινται τουλάχιστον στο γεγονός ότι, ενώ γνώριζε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, καθώς δεν είχε τα χρήματα και το πόθεν έσχες, που απαιτούνταν, επιχείρησε να διασφαλίσει, αλλά και διασφάλισε την παράνομη συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα ζητώντας από τρίτους χρήματα, παραβιάζοντας έτσι τους όρους του διαγωνισμού και εν τέλει αποσκοπώντας στο να λάβει κανάλι ο κ. Καλογρίτσας, το οποίο θα ελεγχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αντιπερισπασμό της Ν.Δ που δεν σταματά την κατάρρευση της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού απέτυχε παταγωδώς στα κρίσιμα μέτωπα της πανδημίας και της οικονομίας, αναζητά σωσίβιο σε προανακριτικές επιτροπές. Πρόκειται για κίνηση πολιτικής απελπισίας.»

Οι 30 γαλάζιοι Βουλευτές  που υπογράφουν την πρόταση παραθέτουν την αλληλογραφία που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του Χρήστου καλογρίτσα και της εταιρείας ccc με τη διαδρομή των 3εκτα. € που δόθηκαν ως εγγύηση στο διαγωνισμό από τον κ΄. Καλογρίτσα.

Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ τελικώς φαίνεται να κατέληξαν στην έκδοση της εφημερίδας documento με εντολή του τότε Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

«Όλα στο φως» είναι η σταθερή, διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας. Πλήρης διαφάνεια για όλους και για όλα με τις προβλεπόμενες κάθε φορά διαδικασίες από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Το ΚΚΕ δηλώνει ΠΑΡΩΝ καθώς η προανακριτική επιτροπή δεν τεκμηριώνεται από τα στοιχεία που κατέθεσε η ΝΔ και προτείνει σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/03/2021

Πολιτική