Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις εν μέσω περιοριστικών μέτρων

04.03.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Το πακέτο των μέτρων που ανακοινώθηκε δεν περιλαμβάνει την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, παρόλα αυτά το θέμα των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εξακολουθεί να προκαλεί πολιτικές τριβές. Το θέμα άνοιξε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση, ωστόσο, βρέθηκε αντιμέτωπη με τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αυτό είναι το ΦΕΚ με τα νέα περιοριστικά μέτρα και αυτή η απόφαση με την οποία « επιτρέπεται “η μετάβαση προς τον σκοπό συμμετοχής σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας.”

Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωσαν μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με κεντρικό σύνθημα «Συλλογικές Συμβάσεις Παντού!» αντιδρώντας και στο παρατεταμένο λουκέτο στους χώρους του πολιτισμού.

Στη θεσσαλονίκη οι φοιτητές και μαθητές βγήκαν στους δρόμους κατά του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια.

Στη βουλή πάντως η κυβέρνηση δια του Άδωνι Γεωργιάδη άνοιγε και επίσημα ζήτημα συγκεντρώσεων

«Κάθε βράδυ έχουμε χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν θέτοντας σε κίνδυνο και την υγεία των ανθρώπων γιατί όταν διαδηλώνουν τοσοι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον επιταχύνουν και τη διάδοση της πανδημίας»

Την ώρα όμως που ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα…. Κάποιοι παρηγορήθηκαν με μία βόλτα στου Ψυρρή όπου προσήλθαν 700 άτομα για ένα ποτό στο χέρι….

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν τηρεί τα μέτρα που ο ίδιος εξαγγέλλει.

«Όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης Έκανε αυτό το περιβόητο πια γλέντι στην Ικαρία με τις τσαμπούνες… Μα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι και ζητάτε τώρα να πηγαίνει ο αστυνομικός μαζί με τον πολίτη για να δει αν λέει αλήθεια..» «Αυτά είναι τα έξυπνα μέτρα. Τα άλλα ήταν χαζομάρες αυτά είναι τα εξυπνα.«Όταν μιλούν τώρα για έξυπνα μέτρα τα οποία εμείς δεν είδαμε μία από τα ίδια είδαμε. Τι να πει κανείς.. θα στέλνουμε σμς με gps και χρονομετρο.»

«Εσείς με την πολιτική σας αντί να ρίχνετε τα εμπόδια προσθέτετε συνεχώς καινούργια.»

Στους παραβάτες των μέτρων πάντως προσμετράται πλέον ο βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλη ο οποίος βρέθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο. Στον γαλάζιο βουλευτή επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, αλλά και μια… ισχυρή επίπληξη από τη ΝΔ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/03/2021