Ελλάδα

Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για διακοπή έκτισης της ποινής

04.03.2021 | 20:42

Στην υπόθεση Κουφοντίνα, το αίτημα της υπεράσπισής του να υπάρξει διακοπή εκτέλεσης ποινής, λόγω της κατάστασης της υγείας του, απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων του καταδικασμένου τρομοκράτη, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη βάλλει μέσω των ΝΕΩΝ κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα για τις πρόσφατες δηλώσεις του, καλώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

Το πρωτοδικείο Λαμίας απέρριψε το αίτημα του Κουφοντίνα να διακοπεί η ποινή του και ο συνήγορός του Θέμης Σοφός μιλά για παραβίαση του σωφρονιστικού κώδικα.

«Με όλο το σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους, εδώ εφαρμόζουμε ποινική δικονομία και όχι τις εκάστοτε αντιλήψεις της εκτελεστικής εξουσίας η οποία εφαρμόζει κατά το δοκούν τις απόψεις της.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Λαμίας στην κατάθεσή του άφηνε και εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κατάδικος τρομοκράτης να σταματήσει την απεργία πείνας αν γινόταν δεκτό το αίτημά του.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του Δημήτρη Κουφοντίνα μπορεί ο κρατούμενος να έχει πλήρη συνείδηση όμως η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της εισαγγελέως ήταν απορριπτική γιατί είναι ο ίδιος ο Κουφοντίνας που προκαλεί βλάβη στην υγεία και δεν πάσχει από σοβαρή ασθένεια, γιατί θα παραμείνει στο Νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα για αποκατάσταση τη στιγμή μάλιστα που το δικαστήριο δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα σταματήσει την απεργία πείνας.

Οι συγγενείς των θυμάτων βλέπουν τους ανθρώπους τους όπως λένε να δολοφονούνται για μια ακόμη φορά. Ο Αντώνης Περρατικός αδερφός του πισώπλατα δολοφονημένου από το χέρι του Κουφοντίνα Κώστα Περρατικού ξεσπά κατά του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

«Το ύψιστο αγαθό είναι η ζωή», θυμήθηκαν, και λένε κάποιοι υπερασπιστές του δολοφόνου. Συμφωνεί μαζί τους ο δολοφόνος; Αν συμφωνεί να ζητήσει έστω και τώρα, 9, 11, 13 φορές, συγνώμη και μετά όλοι εμείς να ζητήσουμε από την Πολιτεία την ευνοϊκή του – για μια ακόμη φορά – μεταχείριση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σύζυγος του δολοφονημένου Παύλου Μπακογιάννη από χέρι τρομοκρατών, απηύθυνε μέσω των Νέων ένα σφοδρό κατηγορώ με σκληρές εκφράσεις κατά του Θοδωρή Δρίτσα για τη δήλωσή του ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανένα.

«Σας κατηγορώ, κ, Δρίτσα και όποιον συμμερίζεται τη λογική σας, ότι έχετε ευθύνη για τη συνέχιση της ανοχής στα φαινόμενα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα! Σας κατηγορώ, γιατί με τις φασιστικές σας δηλώσεις προσβάλετε νεκρούς!»

Η κα Μπακογιάννη όμως απευθύνει και ένα ηχηρό «ως εδώ» σε εκείνους που καλύπτουν ή ανέχονται την τρομοκρατία και καλεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

«Χαίρομαι που ο κ Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για τον Κουφοντίνα και την απεργία πείνας. Τη θεωρώ σημαντική αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ.»

«Δεν πρόκειται σε αυτή την παγίδα να πέσει κανείς δημοκράτης πολίτης, αριστερός, μέλος του κοινοβουλίου, έξω από το κοινοβούλιο.»

Η υπεράσπιση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα αναμένει τώρα την εξέταση του αιτήματος μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Σε οριακό σημείο η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει αυτή τη στιγμή σταθερή, οριακή όπως λένε οι γιατροί του, αλλά σταθερή.

Είναι μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη, με πάρα πολλές επιπλοκές, που έχουν έρθει μετά από την πολυήμερη απεργία πείνας.

Η επόμενη μάχη που θα δοθεί σε δικαστικό πεδίο είναι το αίτημα στο συμβούλιο πλημμελειοδικών να επανεξεταστεί η μεταγωγή του στο κελί στον Κορυδαλλό κάτι που όπως είπε το μεσημέρι ο δικηγόρος του που όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του έχει γίνει δεκτό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/03/2021

Ελλάδα