Ελλάδα

Νέα σοκαριστικά στοιχεία και ανατριχιαστικές μαρτυρίες στην υπόθεση Λιγνάδη

01.03.2021 | 13:20

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου και κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ενώ σοκάρουν αποσπάσματα από το βούλευμα κόλαφο που έρχονται στη δημοσιότητα..

Αυτό είναι η τελευταία καγκελόπορτα στο εσωτερικό των φυλακών Τριπόλεως που περνά ο Δημήτρης Λιγνάδης προτού φτάσει στο κελί του, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που παρουσίασε η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που απέρριψε την προσφυγή του Δημήτρη Λιγνάδη κατά του εντάλματος σύλληψης, οι δικαστές αποδέχονται ως αληθείς τις καταγγελίες των θυμάτων τόσο για τον βιασμό τους όσο και για τις σχέσεις του σκηνοθέτη με ανήλικους.

Στις σελίδες του βουλεύματος τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, αποδέχονται τα όσα οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για την προφυλάκισή του και αναφέρουν για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δικαστές λαμβάνοντας υπόψιν τους τις μαρτυρίες αλλά και το γεγονός ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, είχε σημανθεί από την αστυνομία το 1984 για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, που δεν προχώρησε δικαστικά, κάνουν λόγο για δράση που συνεχιζόταν επί τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και φθόνο στο πρόσωπό του. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Κούγιας: Καταθέτει αναφορά στον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ανακοίνωση στην οποία προαναγγέλει αναφορές και μηνύσεις κατά πάντων έκανε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του θα καταθέσει αναφορά στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την ίδια στιγμή εξαπολύει σφοδρή επίθεση ακόμη και σε δημοσιογράφους αλλά και σε μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές.

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα οι καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου 

Με καινούργια στοιχεία να έρχονται στο φως, συνεχίζεται η πολύκροτη έρευνα για την υπόθεση Λιγνάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα που έχει προκύψει με το Αρσάκειο δεν αφορά μόνο σε υποθέσεις που σχετίζονται με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Ωστόσο, στη δικογραφία υπάρχει και η μαρτυρία του Βασίλη, του πρώτου μηνυτή, ο οποίος ανέφερε ότι έβλεπε παιδιά από το Αρσάκειο να πηγαίνουν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα ο ίδιος σημειώνει ότι ο ηθοποιός του είχε ζητήσει να συνευρεθεί ερωτικά με μια μαθήτρια του Αρσακείου, κάτι που ο μηνυτής αρνήθηκε και στην πράξη προχώρησε ο ηθοποιός.

Αντίστοιχα, και ο μουσικοσυνθέτης που έχει καταθέσει ως μάρτυρας, κάνει λόγο για σχέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη με παιδιά του Αρσακείου.
Σε αυτές τις μαρτυρίες ήρθε να προστεθεί και η αναφορά που έγινε προχτές από αποφοίτους της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ζητώντας να διερευνηθεί μια περίοδος από το 1994 μέχρι και το 2018.

Η αναφορά αυτή οδήγησε στην παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας που ζήτησε προκαταρκτική έρευνα, η οποία ξεκινά από αύριο.

Μεταξύ άλλων, θα ζητηθεί βεβαίωση από το σχολείο για το πότε δίδασκε εκεί ο γνωστός ηθοποιός, αλλά και για το λόγο που έφυγε από εκεί.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι εργάστηκε στο Αρσάκειο το διάστημα 1993-2001 και ότι είχε εξαιρετικές σχέσεις με γονείς και μαθητές. Εξηγεί, τέλος, ότι έφυγε για να πάει να δουλέψει αλλού.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/03/2021

Ελλάδα