Καιρός

Μπαίνει η άνοιξη με πτώση της θερμοκρασίας

01.03.2021 | 13:46

Η άνοιξη μας έκανε ποδαρικό σήμερα με μια σχετικά ήπια ψυχρή εισβολή, καθώς η θερμοκρασία από τα 20αρια των τελευταίων ημερών, πέφτει κατά 5-7 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη, ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές περιμένουμε στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο, θα βρέχει κατά διαστήματα και μετά το μεσημέρι, τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν. Στο Αιγαίο περιμένουμε ακόμα πιο εξασθενημένες διάσπαρτες βροχές από βορρά προς νότο, θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας. Μέχρι το βράδυ φαίνεται να περιορίζονται στην Κρήτη, όπου θα δυναμώσουν λίγο σε ένταση. Λίγα χιόνια θα κάνουν πάλι την εμφάνισή τους, σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 στα δυτικά, 10-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 10-14 στο Αιγαίο, τοπικά 15 βαθμούς Κελσίου σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο δυνατός βοριάς μέχρι 7 τοπικά και 8 μποφόρ.

Στην Αττική ,πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά υπάρχει στα βόρεια και ανατολικά μέχρι το μεσημέρι, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο στο κέντρο της Αθήνας. Η θερμοκρασία από 7-12 , με βοριάδες 5-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι ίσως δώσουν σύντομες τοπικές βροχές στα ορεινά της Χαλκιδικής στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία από 4-13, βόρειοι οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , η Τετάρτη θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση θα αποτελέσει το νότιο Αιγαίο και ιδίως η Κρήτη, όπου θα βρέχει μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ισχυροί στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, το απόγευμα λίγο θα εξασθενήσουν. Και έτσι με την υποχώρηση και των ανέμων η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι, και τονίζω μόνο το μεσημέρι, αφού το πρωί θα κάνει κρύο, με τις μέγιστες στους 14-17 βαθμούς Κελσίου.

Κλείνοντας, την Πέμπτη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα θα απολαύσουμε ήλιο σε όλη τη χώρα και μόνο προς το βράδυ περιμένουμε αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τίποτα παραπάνω. Οι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 5 το πολύ 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο πλησιάζοντας τους 15-18 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/03/2021

Καιρός