Πολιτισμός

Η τέχνη στην εποχή του κορωνοϊού

01.03.2021 | 13:33

Μια φωτογράφιση διαφορετική από τις άλλες έκανε Γερμανός καλλιτέχνης αναδεικνύοντας τις δυσκολίες στην εποχή του κορωνοϊού, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ελπίδας για τον ξεπέρασμα των αδιεξόδων. Τα μοντέλα του ήταν το μπαλέτο και η φιλαρμονική ορχήστρα της Στουτγκάρδης.

Η φωτογράφιση των μελών του Μπαλέτου και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Στουτγκάρδης από τον περίφημο φωτογράφο Φλόριαν Μέχνερτ συνάντησε αρκετές δυσκολίες καθώς ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τεράστιες φούσκες από PVC που γέμισαν με αέρα όταν μπήκαν μέσα οι χορευτές και τους ζήτησε να ποζάρουν σαν να εκτελούσαν την παράσταση.

Ακολουθώντας το σκεπτικό του φωτογράφου, μπαλαρίνες, μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί, φορώντας τα κοστούμια τους, έδειξαν την επίδραση της κοινωνικής αποστασιοποίησης μέσα στην πανδημία.

Φυσικά, ήθελα να καταστήσω ορατό το βασικό πρόβλημα της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της απομόνωσης που μας επηρεάζει, που μας επηρεάζει σε αυτήν την καραντίνα.

Ακόμα πιο απαιτητική ήταν η φωτογράφιση της Φιλαρμονικής της Στουτγάρδης, αφού όλοι οι μουσικοί έπρεπε να μπουν ταυτόχρονα στις φούσκες τους, κάτι που απαιτούσε τέλειο συγχρονισμό.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/03/2021

Πολιτισμός