Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο 95% η πληρότητα ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική – Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

01.03.2021 | 19:51 Eνσωμάτωση

Σε συνθήκες πολέμου λειτουργούν τα νοσοκομεία της Αττικής, με τις εντατικές μονάδες Covid-19 να φτάνουν σε πληρότητα το 95%.

Τελειώνουν οι κλίνες ΜΕΘ

Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο και Ελπίς σήμερα το μεσημέρι δεν είχαν κρεβάτι εντατικής ούτε για δείγμα, για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Στη 13:00 το μεσημέρι η χωρητικότητα του συστήματος δεν ξεπερνούσε τις 12 κλίνες.

Στην Αττική, τις τελευταίες 72 ώρες έγιναν 559 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Ο ρυθμός αύξησης των νέων περιστατικών εξαντλεί σταδιακά τις αντοχές και των κλινικών κορωνοϊού.

Στο Αττικόν, η σημερινή εφημερία ξεκίνησε χωρίς γενικές κλίνες εντατικής θεραπείας και με το 1/3 των κλινών κατειλημμένες από ασθενείς με λοίμωξη Covid-19.

Κίνδυνος γύρω από την Αττική

Χωρίς μαξιλάρι ασφαλείας έχουν βρεθεί οι κοντινές περιοχές στην Αττική, όπως η Χαλκίδα, καθώς έχει μπει «κόφτης» σε μη επείγουσες διακομιδές προς τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Plan B και για το σύστημα υγείας στην Πάτρα, με αναστολή των τακτικών και απογευματινών ιατρείων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και διενέργεια μόνο των έκτακτων επεμβάσεων στον Άγιο Ανδρέα.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή εναλλακτικό πλάνο και ήδη 40 κλίνες εντατικής θεραπείας γενικών περιστατικών διατέθηκαν για την περίθαλψη περιστατικών Covid-19.

Το επόμενο δεκαήμερο θα είναι κρίσιμο για το ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνώσεις εκτιμάται ότι ξεπεράσουν ίσως και τις 450, φέρνοντας το σύστημα υγείας στα όριά του.

Κορωνοϊός: 1.176 νέα κρούσματα, 30 θάνατοι, 406 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.176, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 30, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 406.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/03/2021