Ελλάδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα – Επίθεση Κούγια κατά πάντων

01.03.2021 | 20:59 Eνσωμάτωση

Βολές κατά πάντων εξαπολύει ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος με γραπτή επιστολή του προαναγγέλλει νομικές ενέργειες ακόμη και κατά δικαστικών λειτουργών.

Για 4η ημέρα στις φυλακές της Τρίπολης σε θάλαμο καραντίνας βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, την στιγμή που το βούλευμα καταπέλτης του δικαστικού συμβουλίου με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, έχει προκαλέσει αίσθηση.

Ο γνωστός σκηνοθέτης δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και έτσι ο καλλιτέχνης βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Η Λίνα Μενδώνη ανέλαβε την ευθύνη του επικοινωνιακού, όπως είπε, λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ απάντησε πως η τοποθέτηση του Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο ήταν δική της επιλογή.

Νέα επίθεση Κούγια στη δικαιοσύνη

Την ίδια ώρα που ο εντολέας του βρίσκεται στις φυλακές, ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων με νέα γραπτή του δήλωση αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας προαναγγέλλει σειρά νομικών ενεργειών, ενώ χαρακτηρίζει ιδιαίτερα προκατειλημμένη την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία και διέταξε την προφυλάκιση του εντολέα του.

Επίσης, στη δήλωσή του αναφέρει ότι θα καταθέσει στο ΕΣΡ όλα τα στοιχεία από τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιοφωνικές εκπομπές, αναρτήσεις σε sites, που επί εβδομάδες καταρράκωσαν το τεκμήριο αθωότητάς του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ θα προβεί και σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα αποκαλύψεων καθώς όπως είχε αναφέρει ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί έναν από τους καταγγέλλοντες, έχει ζητήσει την κατάσχεση των υπολογιστών και των κινητών του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Από την άλλη, ο Αλέξης Κούγιας έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει και κατά της διάταξης της ανακρίτριας με την οποία ο εντολέας του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/03/2021