Ελλάδα

Πολιτικός και δικαστικός «πόλεμος» για τον αρχιεκτελεστή της «17Ν»

01.03.2021 | 21:26 Eνσωμάτωση

Με φόντο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μαίνεται σκληρός πολιτικός και δικαστικός πόλεμος. 41 δικαστικοί λειτουργοί αντέδρασαν έντονα για την αρχική παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ του πολυϊσοβίτη ενώ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται σφοδρά για το εάν η πολιτεία πρέπει να δεχθεί ή όχι το αίτημα του να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες «Λουκάς» της 17 Ν βάζει μόνος του σε κίνδυνο τη ζωή του ζητώντας προνομιακή μεταχείριση εκτός νόμου

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει τηρήσει απαρέγκλιτα το νόμο. Αυτό το οποίο ζητά ο κατάδικος κ. Κουφοντίνας είναι στην πραγματικότητα μια προτιμησιακή μεταχείριση απέναντι στο νόμο».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση τονίζοντας ότι η ζωή του Δ. Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή…

Η Ελλάδα δεν θα γίνει εκβιαζόμενη Δημοκρατία, ούτε τρομοκρατημένη πολιτεία απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος αποδοκιμάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη».

Η Πολιτεία εφαρμόζει το νόμο χωρίς διακρίσεις τονίζει το Μαξίμου τονίζοντας ότι ο Κουφοντίνας δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το αίτημά του παρότι θα μπορούσε..

«Αν θέλει να ασκήσει ένδικα μέσα έχει τη δυνατότητα να το πράξει».

«Επειδή η κυβέρνηση το βλέπει ως αντιπαράθεση και χρησιμοποιεί τη λέξη υποχώρηση, θα είναι ήττα της Δημοκρατίας».

«Κρατάω την παρότρυνση των συγγενών των ίδιων των θυμάτων, οι οικείοι του να τον πείσουν να αλλάξει στάση και να κρατηθεί στη ζωή».

«Πόλεμος» γίνεται και στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης καθώς 41 δικαστικοί λειτουργοί υπογράφουν ανοικτά κείμενο διαμαρτυρίας για την ανακοίνωση του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία καλούσε την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/03/2021