Πολιτική

Βίντεο – ντοκουμένο με το υδρογραφικό «Τσεσμέ» Ν/Δ του Άη Στράτη

01.03.2021 | 21:12 Eνσωμάτωση

Να καλυτερεύσει ο καιρός περίμεναν οι Τούρκοι προκειμένου το Τσεσμέ να ξαναβγει στο Αιγαίο. Το MEGA εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο. Την ίδια στιγμή η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα με 85 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είναι σε εξέλιξη.

Στην περιοχή της παράτυπης NAVTEX επέστρεψε σήμερα το πρωί το υδρογραφικό του τουρκικού στόλου Τσεσμέ.

Το Mega εξασφάλισε αποκλειστικό βίντεο που τράβηξε επαγγελματίας αλιέας νοτιοδυτικά του Αη Στράτη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στα πλάνα φαίνεται το τουρκικό σκάφος να πλέει με μικρή ταχύτητα χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο πολεμικό πλοίο του τουρκικού στόλου. Σε μικρή απόσταση από αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πλέει σκάφος του λιμενικού που επιτηρεί τις κινήσεις του.

Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα βρίσκεται σε εξέλιξη και την Δευτέρα παρατηρήθηκε κινητικότητα τουρκικών πολεμικών μονάδων και στο Αιγαίο αλλά κοντά στις τουρκικές ακτές.

Ο Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε τηλεδιάσκεψη με όλους του διοικητές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων λίγες ώρες αφότου είχε αναφερθεί στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα

«Δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι αγοράζοντας 3-5 μαχητικά ή 3-5 πολεμικά πλοία, καθώς όλοι ξέρουν το μέγεθος του τουρκικού στρατού».

Μεταξύ Λήμνου και Λέσβου σημειώθηκε μια αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Την Τρίτη αναμένεται δυτικά της Κρήτης το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλς ντε Γκωλ με τα 20 Ραφαλ του και συνοδεία ελληνικής φρεγάτας.

Ένα ακόμα ράπισμα για την Τουρκία ήρθε, αυτή την φορά από την Ολλανδία που υιοθέτησε ψήφισμα που αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων με ρητή αναφορά και σε νεκρούς Έλληνες του Πόντου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/03/2021