Ελλάδα

Σοκ και δέος στην Αττική – Πληρότητα 90% στις Μ.Ε.Θ

24.02.2021 | 21:19

Κι ενώ η πανδημία καλπάζει, κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο σύστημα υγείας, που κλονίζεται από τη διαρκή αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνώσεων. Η Αττική καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο με τις διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ να μην ξεπερνούν πλέον το 10%.

Η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, παρά το lockdown…. Μέσα σε ένα δεκαήμερο, οι ημερήσιες εισαγωγές κατέγραψαν αύξηση 36% και 30,5% η πληρότητα στις κλινικές κορωνοϊού. Στην Αττική οι εισαγωγές νέων περιστατικών σπάνε όλα τα ρεκόρ, εξαντλώντας τις αντοχές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στον Ευαγγελισμό, σήμερα το μεσημέρι 44 στις 44 κλίνες εντατικής θεραπείας για τα covid περιστατικά, ήταν κατειλημμένες…

Μέσα σε 48 ώρες ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε κατά 10%.Έτσι, σήμερα το μεσημέρι, 79/84 κλίνες εντατικής στη Σωτηρία και 31/33 στο Αττικό ήταν κατειλημμένες.

100% πληρότητα είχε το μεσημέρι η ΜΕΘ covid στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Όπου εξαντλούνται οι διαθέσιμες κλίνες εντατικής θεραπείας, ενεργοποιείται το plan B για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Ράντζα αναπτύσσονται πλέον παντού, ακόμα και σε ορθοπεδικές κλινικές, ενώ έχουν αναπτυχθεί οκτάκλινοι θάλαμοι, με τα κρεβάτια να απέχουν 10 εκατοστά το ένα από το άλλο.

Για τα χειρότερα προετοιμάζονται και στην Πάτρα, στα νοσοκομεία της οποίας χθες έγιναν 102 νέες εισαγωγές θετικών κρουσμάτων.

Οι δύο κλινικές κορωνοϊού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών είναι σχεδόν γεμάτες, ενώ στο γενικό νοσοκομείο νοσηλεύονται 40 ασθενείς στην Κλινική και 6 στην εντατική.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/02/2021

Ελλάδα