Πολιτική

Υπόθεση Λιγνάδη: Πλήρης στήριξη Μητσοτάκη στην Μενδώνη

24.02.2021 | 20:52 Eνσωμάτωση

Προϊδεάζοντας και για την στάση που θα κρατήσει στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός στήριξε σήμερα χωρίς αστερίσκους τη Λίνα Μενδώνη, καλώντας και τους υπουργούς να πράξουν το ίδιο.

«Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων», είπε ο πρωθυπουργός.

«Αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν, διαρρέοντάς το μάλιστα και με nonpaper. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θύελλα» στη Βουλή

Η αυριανή συζήτηση στη Βουλή μυρίζει… μπαρούτι και αναμένεται να έχει χαρακτηριστικά προσωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός θα εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι από την στιγμή που υπήρξε καταγγελία, άμεσα έφυγε ο Δημήτρης Λιγνάδης από τη θέση του.

Επίσης, θα ζητήσει ευθέως από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση απέναντι στις προσωπικές επιθέσεις με χυδαίους υπαινιγμούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και για το hashtag «#νδ_παιδεραστές» που ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, θα τονίσει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες οι οποίες αν δεν παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη, τις αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός.

Επίσης, θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για συγκάλυψη και θα ζητήσει εξηγήσεις γιατί ο Δημήτρης Λιγνάδης επελέγη για το Εθνικό Θέατρο με απευθείας ανάθεση.

Στήριξη καλλιτεχνών στη Μενδώνη

Την ίδια, ώρα 56 προσωπικότητες του θεάτρου, της μουσικής, των Τεχνών και των Επιστημών, μεταξύ των οποίων ο Λουκάς Καρυτινός, ο Δημήτρης Παντερμαλής, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, υπογράφουν κείμενο στήριξης της Λίνας Μενδώνη, σημειώνοντας πως καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την πολιτική της αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσει, όπως γράφουν, την επιστημονική της επάρκεια, το έργο και το προσωπικό της ήθος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/02/2021