Ελλάδα

Στον εισαγγελέα νέες υποθέσεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης

24.02.2021 | 21:16 Eνσωμάτωση

Διψήφιο αριθμό καταγγελιών μεταξύ αυτών και 3 για βιασμό και μια για απόπειρα βιασμού- στις οποίες εμπλέκονται γνωστοί πρωταγωνιστές - κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού των Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας. Οι νεες καταγγελίες μπάινουν άμεσα στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν νέα πρόσωπα μετά την παράδοση του φακέλου με τις υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας στον εισαγγελέα.

Ο κ. Τσαρούχας ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του λέγοντας πως δεν μπορεί να πιει ούτε πόσες υποθέσεις ούτε ποιες προσκόμισε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

«Καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ελπίζουμε στην καλύτερη έκβαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 φάκελοι προσκομίστηκαν σήμερα στις εισαγγελικές αρχές και θα αξιολογηθούν τις προσέχεις ημέρες.

«Δεσμευτήκαμε να προσκομίσουμε ό,τι νέο στοιχείο έχουμε».

Η παρουσία του Πασχάλη Τσαρούχα στο γραφείο του εισαγγελέα διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο φάκελοι αφορούν βιασμό και μία απόπειρα βιασμού. Σε αυτές εμπλέκονται τουλάχιστον δύο πρόσωπα, πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου.

Νέα καταγγελία βιασμού ηθοποιού γνωστής από τη δεκαετία του 90’ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος της η ηθοποιός, η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό, επικοινώνησε πρόσφατα μαζί του προκειμένου να καταγγείλει τον βιασμό της από πασίγνωστο συνάδελφο της, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί το προηγούμενο διάστημα.

Την περίοδο του περιστατικού, που τοποθετείται αρκετά χρόνια πίσω, η γυναίκα συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να δεχτεί τηλεφώνημα από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος της πρότεινε συνεργασία. Ο πρωταγωνιστής κάλεσε την ηθοποιό σπίτι του.

«Μετά από περίπου εικοσιπέντε λεπτά συζήτησης που αφορούσαν το επαγγελματικό κομμάτι, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα, που την έκανε να αντιδράσει επειδή όλα αυτά ήταν άσχετα. Αμέσως θέλησε να αποχωρήσει από το χώρο για να φύγει, αλλά της είχε κλειδώσει την πόρτα. Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Στο μεταξύ, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατατέθηκε νέα καταγγελία σε βάρος γνωστού πρωταγωνιστή, ο οποίος φέρεται επί δύο χρόνια να προέβαινε σε ανηλεή ξυλοδαρμό επί σκηνής συναδέλφου του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/02/2021