Ελλάδα

Παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Κουφοντίνα

24.02.2021 | 21:26 Eνσωμάτωση

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάλεσε την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της, αναφέροντας ότι οι αρχές του ανθρωπισμού δεν μπορεί παρά να τηρηθούν και στην περίπτωση του εκτελεστή της "17 Νοέμβρη". Την ίδια ώρα, η πολιτική κόντρα για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα μαίνεται, ενώ έντονη υπήρξε η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη στις δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Παρέμβαση για τον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλώντας την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της.

«Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.»

Με φορτισμένο τόνο μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τη στάση των συναδέλφων της από τον ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων τον Νίκο Βούτση.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή από τον Δομοκό στον Κορυδαλλό.

Θέμα διάταξης που αφορά στις μεταγωγές κρατουμένων ανοίγει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολιτη του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης.

«Η διάταξη εκείνη η οποία προέβλεψε ότι θα έπρεπε να επιστρέφουν μόνο στη φυλακή από την οποία έφυγαν οι κατάδικοι, νομίζω ότι ήταν μια εσφαλμένη διάταξη. Φέρθηκε γενικότερα σπασμωδικά το υπουργείο Προστασία του Πολίτη γιατί μας παρουσίασε ότι και ο Κουφοντίνας μετήχθη εικονικά κατά κάποιον τρόπο στον Κορυδαλλό και μετά πήγε στον Δομοκό.»

Υπέρ της μεταγωγής Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό τάσσεται και το ΜέΡΑ25.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/02/2021