Ελλάδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Η κατάθεση της 40χρονης που «καίει» τον σκηνοθέτη

23.02.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Σοκάρει η κατάθεση τς 40χρονης γυναίκας που σφράγισε την υπόθεση Λιγνάδη και που πλέον βλέπει στο σύνολό της το φως της δημοσιότητας. Οι λεπτομέρειες που δίνει είναι αντριχιαστικές καθώς όπως λεει ο Δημήτρης Λιγνάδης της παρουσίασε ως έρωτα της ζωής του ενα ανήλικο αγόρι 15 ετών ενώ όπως καταγγέλλει ένα από τα θύματά του επιχείρησε να αυτοκτονήσει με χάπια.

Η 40χρονη σήμερα ηθοποιός είχε γνωρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2000. Σύμφωνα με την κατάθεσή της ήταν 20 χρονών όταν πρωτοσυνάντησε τον σκηνοθέτη στα παρασκήνια μιας παράστασης στην Πάτρα. Από την πρώτη στιγμή την προσέγγισε. Μια εβδομάδα μετά πήγε στο σπίτι του στην Αθήνα.

«Εκεί είχε ετοιμάσει μια πολύ ερωτική ατμόσφαιρα με κεριά, μουσικές και άρχισε να μου μιλάει με πολύ ερωτικά λόγια και προσπαθούσε να με πείσει να παρατήσω τις σπουδές μου να γίνω ηθοποιός. Εγώ ένοιωσα πολύ άβολα γιατί ήδη είχα μια σχέση και του είπα ότι νιώθω άβολα και θέλω να φύγω. Όπως έφευγα προσπάθησε να με φιλήσει και όπως τον απέφυγα με φίλησε στον λαιμό».

Η σχέση ανάμεσά τους ήταν θυελλώδης. Για τουλάχιστον 4 χρόνια είχαν επαφές. Η νεαρή ηθοποιός βρίσκεται στην Πάρο το καλοκαίρι του 2004 για διακοπές. Εκεί είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, που ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίζεται μαζί με ένα ανήλικο παιδί.

«Ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα. Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ. Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης αλλά μόνο 16 – 17 ετών και πάει ακόμη σχολείο. Μετά από αυτό ένοιωσα αποτροπιασμό».

Η σχέση ανάμεσά τους είναι πλέον περιστασιακή. Το 2016 είναι η τελευταία φορά που ο γνωστός σκηνοθέτης επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί της. Της δηλώνει ότι έχει βρει τον έρωτα της ζωής του. Μάλιστα, επιμένει να μιλήσουν στο τηλέφωνο.

«Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών. Σοκαρισμένη τον ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου; Τότε του είπα ότι είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου».

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η 40χρονη από τότε και μετά ξεκίνησε να δέχεται μπαράζ απειλών από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Για περίπου ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο τηλεφώνημα ο Λιγνάδης με απειλούσε να μην μιλήσω γιατί θα μου τίναζε τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι, θα βλάψει την οικογένειά μου και δεν θα βρω ποτέ δουλειά».

Η μαρτυρία της 40χρονης φέρεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ η δικαστική έρευνα συνεχίζεται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/02/2021