Ελλάδα

Συναγερμός στην Αττική – Μόλις 13 κλίνες διαθέσιμες στις Μ.Ε.Θ

23.02.2021 | 21:02 Eνσωμάτωση

Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας. Πλέον νοσηλεύονται περισσότεροι από 2.500 ασθενείς, με τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Αττικής να είναι γεμάτες σε ποσοστό 90%. Μόλις αδειάσει ένα κρεβάτι, αμέσως γεμίζει λένε οι υγειονομικοί που μιλουν στο MEGA περιγράφοντας την καθημερινότητα στα νοσοκομεία.

Με κομμένη ανάσα βγαίνουν πλέον οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής . Από τους 2500 νοσηλευόμενους οι 1301 βρίσκονται στην Αττική, όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 90% με μόλις 13 κενά κρεβάτια σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Με νέες κλίνες που δίνονται καθημερινά προσπαθούν οι διοικήσεις να καλύψουν τα κενά. Μόνο που τα κρεβάτια γεμίζουν μέσα σε λίγες ώρες, μετά από κάθε εφημερία. Οι μόνες διαθέσιμες κλίνες εντατικής είναι 6 στο Αττικόν και ισάριθμες στον Ευαγγελισμό και μια στο ΚΑΤ.

Οι εισαγωγές πλέον σπάνε το ένα ρεκορ μετά το άλλο, ενώ πιέσεις αρχίζουν και δέχονται και τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Δεν λέιπουν μάλιστα και περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς.

Έντονος είναι και ο προβληματισμός για τις όλο και αυξανόμενες νοσηλείες παιδιών, με δύο νεογέννητα σε Πάτρα και Αθήνα να νοσηλεύονται.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας προσλήψεις και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/02/2021